Trädfällning Stockholms skärgård

Behöver du hjälp med trädfällning i Stockholms skärgård? 

Vi erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi gör allt från vanliga enklare trädfällningar, till avancerade sektionsfällningar, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. 

Vi har över ett decenniums erfarenhet av trädfällning i skärgården. Just därför får du alltid både säker och kunnig hjälp med din trädfällning av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder i Stockholms skärgård.

Begär en kostnadsfri offert idag!

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning Stockholms

I Stockholms skärgård, där de natursköna öarna som exempelvis Möja, Sandhamn, Runmarö, Utö, Nämndö, Blidö, Ljusterö,  Svartsö, Tynningö, Husarö och Fjäderholmarna inbjuder till lugn och ro, är professionell trädfällning en tjänst av stor vikt för att bevara varje ös unika karaktär samtidigt som vi skyddar både människor och deras egendom.

Vår verksamhet är utformad för att tillhandahålla expertis inom trädfällning över hela skärgården, med fokus på professionalism, effektivitet och säkerhet. Vi förstår vikten av att värna om den lokala miljön och att säkerställa att alla insatser görs med största möjliga hänsyn till den unika ekosystemet som varje ö erbjuder.

Våra tjänster i Stockholms skärgård Vi erbjuder ett brett utbud av trädfällningstjänster anpassade för de specifika behoven hos varje ö i skärgården, från standardfällningar till mer komplexa insatser som kräver avancerade tekniker. Vårt utbud inkluderar:

  • Enklare trädfällning: Idealisk för mindre och mer åtkomliga träd som kan tas ner utan att riskera skada på omgivningen. Detta är en vanlig tjänst på öar som Fjäderholmarna där utrymmet ofta är begränsat.

  • Avancerad trädfällning: Vi använder oss av tekniker såsom sektionsfällning för att på ett säkert sätt hantera fällning av större träd på öar som Möja, Runmarö och Sandhamn, vilket minimerar risken för skador på närliggande byggnader och naturområden.

  • Riggning av grenar och stammar: Speciellt viktigt på många öar där tättbebyggda och svårtillgängliga områden kräver noggrann kontroll av nedtagningen av grenar och stamdelar för att undvika skador.

  • Stubbfräsning, flisning eller eldning: Efter avslutad trädfällning ser vi till att området blir rent och snyggt genom att erbjuda stubbfräsning, flisning eller eldning av trädrester, en tjänst som är särskilt uppskattad för att hålla skärgårdsöarna vackra och tillgängliga.

  • Tomtrensning och avverkning inför nybyggnation: Vi hjälper till att förbereda din tomt på öar som Värmdö för byggprojekt genom att avlägsna träd och undervegetation, vilket skapar en säker och ren arbetsyta.

Genom att anpassa våra tjänster till varje unik ö i Stockholms skärgård, från de större öarna som Runmarö till mindre pärlor som Sandhamn och Fjäderholmarna, säkerställer vi att vi bevarar skärgårdens skönhet och unika karaktär samtidigt som vi skyddar både människor och deras egendom.

arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Varför välja oss för trädfällning i Stockholms skärgård?

Expertkunskap: Vårt team består av kvalificerade arborister och trädfällningsexperter som har en djupgående förståelse för de unika förhållandena i Stockholms skärgård.

Säkerhetsåtgärder: Vi prioriterar säkerheten högt i allt vi gör, oavsett om det gäller vårt arbete, våra kunder eller deras egendom.

Miljömedvetenhet: Vårt engagemang för att skydda den naturliga skönheten och den biologiska mångfalden i Stockholms skärgård är starkt, och vi arbetar ständigt för att minimera vår miljöpåverkan.

Snabb och effektiv service: Vi förstår vikten av din tid och strävar efter att genomföra varje uppdrag på ett effektivt och tidseffektivt sätt.

Prisvärt: Vårt mål är att erbjuda högkvalitativa tjänster till konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med arbetskvaliteten.

I Stockholms skärgård, där den natursköna miljön och trädens välmående är av yttersta vikt, är vårt uppdrag att tillhandahålla tjänster som inte bara säkerställer säkerheten och välbefinnandet för öarnas invånare och besökare, utan även bidrar till att bevara och skydda denna unika miljö för kommande generationer. Kontakta oss idag för att diskutera dina trädfällningsbehov i Stockholms skärgård och upptäck varför vi är det självklara valet för ditt projekt.

 
 

Säker och försäkrad trädfällning i skärgården

Vi skräddarsyr alltid vår metod utifrån trädets specifika placering, storlek och kondition för att säkerställa en säker och effektiv trädfällning inom Stockholms skärgårds unika miljö.

Standard trädfällning

För träd som är lättillgängliga och i gott skick, med en tydlig fällningsriktning, använder vi oss av direktfällning från marken. Detta är den mest effektiva metoden för trädfällning i skärgården, där utrymmet ofta tillåter en sådan åtgärd utan behov av avancerad klättring eller förberedelser.

Avancerad trädfällning för Skärgården

När ett träd kan fällas i sin helhet men kräver mer noggranna förberedelser eller specialutrustning, använder vi anpassad trädfällning. Detta kan innebära att vi använder oss av fällriktare, vinschar eller säkerhetsrep. Denna metod passar särskilt väl för träd som lutar kraftigt i en oönskad riktning eller är i dåligt skick, samt i situationer där trädets placering innebär specifika utmaningar som tätt sammanflätade träd, begränsade utrymmen eller närhet till vatten.

Klättringsbaserad Trädfällning

För de träd som inte kan fällas i ett enda stycke erbjuder vi klättringsbaserad trädfällning. Denna metod är ofta nödvändig i skärgårdsmiljö där traditionell fällning inte är möjlig på grund av begränsat utrymme eller närhet till byggnader och annan känslig infrastruktur. Våra experter använder klätterutrustning för att säkert navigera i trädet och fälla det bit för bit med precision.

Utmaningar i Skärgården

Stockholms skärgård erbjuder unika utmaningar som kräver särskilda lösningar. Till exempel kan träd på otillgängliga klippor eller nära vattenlinjen kräva användning av båtar eller pontonlösningar för att transportera utrustning och bortförd trädmaterial. Dessutom kan den ekologiska känsligheten och närvaron av fridlysta arter kräva ytterligare hänsyn och försiktighetsåtgärder.

Vårt team av erfarna arborister och trädfällare är utrustade med den kunskap och utrustning som krävs för att möta dessa utmaningar. Säkerheten för både människor och den omgivande miljön är alltid vår högsta prioritet, och vi arbetar för att genomföra våra tjänster med minimal störning, särskilt i den känsliga miljön i Stockholms skärgård.

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar på Djurö för trädfällningen har både ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt utbildning:
Att säkerställa att en trädfällare har rätt utbildningar och certifikat är essentiellt, inte bara för säkerhetens skull utan också eftersom försäkringar inte täcker skador om arbetet utförs av någon utan korrekta kvalifikationer. Det innebär att utan rätt certifiering, som motorsågskörkort och elsäkerhetsutbildning (ESA) med mera, riskerar du att stå utan ekonomiskt skydd vid eventuella olyckor eller skador.

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning på Djurö

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster på Djurö, Vindö, Överby, Bodatorp, Sollenkroka och Abborrkroken. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:

Värmdö:

Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö
arborist i skogen

Trädfällning - ett farligt yrke

Trädfällning är en farlig verksamhet som kan orsaka allvarliga skador eller till och med dödsfall om den inte utförs på ett säkert sätt.

Arbetsmiljöverket har identifierat trädfällning som en av de farligaste yrkena i Sverige, och det finns många faktorer som kan göra trädfällning farligt:

  • Fallskador: Trädfällare arbetar ofta på hög höjd och kan utsättas för risker som fall från träd, stegar eller arbetsplattformar.

  • Risk för att trädet faller fel: Träd som är på felaktigt sätt fällda kan falla åt fel håll, vilket kan orsaka skador på egendom, människor eller andra träd.

  • Skador från nedfallande grenar: Trädfällare kan skadas av grenar som faller från trädet eller som de tar bort under trädbeskärning.

  • Risk för att fastna i trädet: Trädfällare kan fastna mellan grenar eller under trädstammar och riskera att kläm- och krosskador.

För att minimera risken för olyckor är det viktigt att anlita en professionell arborist eller trädfällare med rätt utbildning, certifieringar och erfarenhet. Med rätt utbildning och erfarenhet kommer trädfällaren/arboristen att ha den nödvändiga utrustningen och kunskapen för att utföra trädfällning på ett säkert sätt, och de kommer också att ha lämplig försäkring för att täcka eventuella skador eller olyckor som kan inträffa.

Offert på trädfällning i Stockholms skärgård

Så när du har träd du behöver fälla eller beskära i Stockholms skärgård och behöver anlita en professionell arborist eller trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Ofta kan vi ge en ungefärlig offert direkt på telefon eller genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas eller beskäras samt området runt omkring dem.

Vi ser gärna bilder och beskrivningar innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt.

Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@arborister.se , eller på telefon 0700-73 73 74.

Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag. 

arborister bil flismaskin

Tjänster vi erbjuder i skärgården