Professionell trädfällning på Värmdö

Behöver du hjälp med trädfällning på Värmdö?

Vi på Arborister.se erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi hjälper dig med allt från enklare trädfällningar, till mer avancerad sektionsfällning, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård.

Du får alltid både säker och kunnig hjälp av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder här på Värmdö.

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning Värmdö

En trädfällare är en specialist på trädfällning. Vi utför trädfällning i Värmdö och vårdar träd i städer, parker, trädgårdar och andra bebyggda områden. Våra trädfällare ser till träden är säkra, friska och vackra för att kunna leva så länge som möjligt.

Arborist kallas personer som även de arbetar med att beskära och vårda träd, men de har en mer djupgående kunskap om trädens biologi. 

Trädfällarens vanligaste uppgift är att utföra trädfällning i vårt verksamhetsområde, Värmdö. Vi beskär och vårdar även träd. 

Den vanligast förekommande arbetsuppgiften för en trädfällare på Värmdö är trädfällning från marknivå samt klättrande trädfällning eller sektionsfällning som det också kallas. Det är vanligt att man kontaktar oss för trädfällningen eller för att beskära vårda ett träd. De träd som fälls står oftast dåligt till, ex nära vägar, ledningar, byggnader eller dylikt. 

arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Hur utförs trädfällning på Värmdö?

Beroende på hur ditt träd står, hur stort det är och i vilket skick trädet är så kan trädfällningen utföras genom olika metoder. Vi använder alltid den säkraste och snabbaste metoden för att kunna fälla just ert träd på ett säkert och effektivt sätt.

Vanlig trädfällning

När trädet står lätt till i bra skick och med en fri fällriktning så kan vi fälla trädet direkt från marken. Det kallas också markfällning. Det är det snabbaste sättet för trädfällning då ingen klättring eller avancerade förberedelser krävs.

Avancerad trädfällning på Värmdö

Avancerad trädfällning eller precisionsfällning används när trädet fortfarande går att fälla helt men med en del mer eller mindre avancerade förberedelser eller hjälpmedel. Det kan exempelvis röra sig om fällriktare, vinsch, säkring med rep med mera. En sådan avancerad trädfällning använder vi när trädet har en kraftig lutning i fel riktning, är i dåligt skick med påtaglig röta eller andra försvårande omständigheter. I särskilt komplicerade situationer används ofta flera olika hjälpmedel och säkerhetssystem för att se till att trädfällningen kan utföras säkert.

Klättrande trädfällning på Värmdö

När ditt träd inte kan fällas helt kan våra trädfällare och arborister klättra upp i trädet med hjälp av klättersele, rep, stegjärn eller andra hjälpmedel. Därefter fäller vi ner trädet en gren och en bit i taget. Finns fri yta under trädet kan vi släppa ner grenar och bitar i lagom storlek för att trädfällningen ska gå så snabbt som möjligt.

Ibland kan det dock behövas att vi firar ner delar, skickar dem längs en linbana eller andra avancerade lösning som endast professionellt utbildade arborister och trädfällare bör försöka sig på. Dessa metoder används när det finns särskilt känslig omgivning runt trädet som exempelvis byggnader, avlopp, ledningar, växthus, staket och alla annat du kan tänka dig.

Såhär avancerade metoder för trädfällning kräver mycket kunskap, lång erfarenhet, och avancerad och säker utrustning, vilka alla våra duktiga arborister har.

Försäkrad trädfällning

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar på Värmdö för trädfällningen har både ansvars- och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt trädvård:
Att få rätt sorts trädvård utförd på dina träd kan spara dig stora summor pengar. Träd som sköts om är inte bara vackrare utan och kan öka värdet på din fastighet, medan vanskötsel av träden istället kan orsaka dig direkta skador på din fastighet och egendom eller i värsta fall på människor.

Trädbeskärning eller trädfällning, speciellt utav större träd, kan ofta vara både farligt och dyrt. Det kräver därför i nästan alla fall hjälp av professionella arborister och trädfällare.

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning på Värmdö

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:

Värmdö:


Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö
arborist i skogen

Trädfällning - ett farligt yrke

Trädfällning är en farlig verksamhet som kan orsaka allvarliga skador eller till och med dödsfall om den inte utförs på ett säkert sätt.

Arbetsmiljöverket har identifierat trädfällning som en av de farligaste yrkena i Sverige, och det finns många faktorer som kan göra trädfällning farligt:

  • Fallskador: Trädfällare arbetar ofta på hög höjd och kan utsättas för risker som fall från träd, stegar eller arbetsplattformar.

  • Risk för att trädet faller fel: Träd som är på felaktigt sätt fällda kan falla åt fel håll, vilket kan orsaka skador på egendom, människor eller andra träd.

  • Skador från nedfallande grenar: Trädfällare kan skadas av grenar som faller från trädet eller som de tar bort under trädbeskärning.

  • Risk för att fastna i trädet: Trädfällare kan fastna mellan grenar eller under trädstammar och riskera att kläm- och krosskador.

För att minimera risken för olyckor är det viktigt att anlita en professionell arborist eller trädfällare med rätt utbildning, certifieringar och erfarenhet. Med rätt utbildning och erfarenhet kommer trädfällaren/arboristen att ha den nödvändiga utrustningen och kunskapen för att utföra trädfällning på ett säkert sätt, och de kommer också att ha lämplig försäkring för att täcka eventuella skador eller olyckor som kan inträffa.

Offert på trädfällning på Värmdö

Så när du har träd du behöver fälla eller beskära på Värmdö och behöver anlita en professionell arborist eller trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Ofta kan vi ge en ungefärlig offert direkt på telefon eller genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas eller beskäras samt området runt omkring dem.

Vid svårare trädfällning inspekterar vi oftast på plats innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt.

Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@arborister.se , eller på telefon 0700-73 73 74.

Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag.

arborister bil flismaskin

Tjänster vi erbjuder på Värmdö