Avancerad trädfällning

Behöver du hjälp med avancerad trädfällning?

Vi på Arborister.se erbjuder avancerad trädfällning av erfarna professionella trädfällare och arborister. Vi hjälper dig med allt från enklare trädfällningar, till mer avancerad trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård.

Du får alltid både säker och kunnig hjälp av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder här på Värmdö.

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Avancerad trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Avancerad trädfällning

Letar du efter professionell hjälp med avancerad trädfällning? På Arborister.se är vi experter på just detta – att säkert och effektivt hantera även de mest komplicerade trädfällningsprojekten. Med ett team av erfarna arborister garanterar vi snabb och professionell service som möter dina behov och överstiger dina förväntningar.

Vi förstår vikten av att skydda din egendom och säkerställa att allt arbete utförs med högsta möjliga omsorg och precision. Därför använder vi de senaste metoderna och utrustningen för avancerad trädfällning, vilket gör oss till det självklara valet för dig som prioriterar kvalitet och säkerhet.

För att göra våra tjänster ännu mer tillgängliga erbjuder vi en gratis offert, så att du kan få en exakt uppskattning av kostnaden innan arbetet påbörjas. Dessutom kan du dra nytta av 50% rabatt med rut-avdraget, vilket gör det ännu mer kostnadseffektivt att anlita professionell hjälp för din trädfällning.

Vänta inte tills det är för sent. Kontakta oss på Arborister.se idag för att diskutera ditt projekt och hur vi kan hjälpa dig med avancerad trädfällning. Låt oss ta hand om dina träd – säkert, snabbt och professionellt.

avancerad trädfällning

Vad är avancerad trädfällning?

Avancerad trädfällning innebär tekniker som går utöver de traditionella metoderna för att fälla träd, ofta använda i situationer där trädens placering och omgivning kräver särskild försiktighet och precision. Här är några olika typer av avancerad trädfällning:

  1. Sektionsfällning: Sektionsfällning innebär att man tar ned ett träd i delar, från toppen och nedåt, vilket är särskilt användbart i trånga utrymmen eller där träd står nära byggnader, kraftledningar eller andra känsliga områden. Metoden minimerar risken för skador på omgivningen genom att kontrollerat ta ner trädets delar med rep och riggutrustning.

  2. Klättringsfällning: Klättringsfällning använder sig av professionella trädvårdsklättrare som klättrar upp i trädet med hjälp av rep och sele för att utföra sektionsfällning. Denna metod tillåter precisionsarbete på svårtillgängliga platser och minimerar störningar på marken.

  3. Kranfällning: Vid kranfällning används en mobilkran eller gripsåg på kran för att lyfta ut träd eller trädsektioner, vilket är effektivt för att snabbt och säkert hantera stora träd eller träd i komplicerade lägen. Denna metod kräver särskild kompetens och planering men minimerar risken för skada på omgivningen.

  4. Linbanefällning (zipline): Linbanefällning innebär att man använder temporära linbanor för att transportera ned träd eller delar av träd från svårtillgängliga platser, som branta sluttningar eller tät skog. Det används också vid hinder direkt under trädet. Detta är en särskilt miljövänlig metod som skyddar marken från skador.

  5. Fällning med fällningshjälpmedel: Denna metod använder sig av olika typer av fällningskilar, vinschar och andra mekaniska hjälpmedel för att noggrant styra trädets fallriktning under fällningen. Det är användbart i situationer där precision i fällningsriktningen är kritisk för att undvika skador.

  6. Hantering av Stormfällda Träd: Stormfällda träd kräver ofta en särskild uppmärksamhet eftersom de kan ligga i komplexa och farliga positioner, såsom över hus, kraftledningar eller andra strukturer. Metoder för hantering av stormfällda träd innefattar en kombination av tekniker för att säkert avlägsna träd eller trädsektioner utan att orsaka ytterligare skada. Detta kan inkludera sektionsfällning, klättringsfällning och användning av kranar för att lyfta bort träd eller delar av träd. Att hantera stormfällda träd kräver ofta en hög nivå av expertis och försiktighet för att navigera i de oförutsägbara förhållandena och säkerställa att arbetet utförs säkert.

 

Varje metod för avancerad trädfällning kräver specialkunskaper, erfarenhet och ofta specifik utrustning. Valet av metod beror på trädets storlek, dess placering, och de specifika riskerna och utmaningarna med projektet.

Välj oss för avancerad trädfällning

Vår tjänst avancerad trädfällning innebär något helt annat än traditionell trädfällning och ger dig som kund ett flertal fördelar. Vi på Arborister.se arbetar med den bästa kompetensen i landet och lägger stor vikt vid hög säkerhet under arbetet och skonsam utövning ute hos dig som kund. Detta innebär att vi inte använder oss av någon dyr skylift i onödan utan arbetar med klättrande trädfällare och arborister som fäller trädet, bit för bit, uppifrån och ned. Detta ger en helt annan kontroll över fällningen, var grenar och stammar hamnar och ger inga avtryck på din mark. Avancerad trädfällning innebär på detta vis också att vi kommer in på snäva områden och kan komma åt svårtillgängliga träd utan att processen tar lång tid.

Att anlita våra trädfällare och arborister för avancerad trädfällning innebär att du får en kvalificerad och erfaren, fullt försäkrad trädfällare och arborist som arbetar medvetet och systematiskt för att du som kund ska kunna vara trygg med att dina egendomar och din mark är skyddad under arbetet och att trädfällningen sker snabbt och effektivt utan onödiga kostnader.

arborist fäller träd
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Tjänster vi erbjuder på Värmdö