Trädfällning på Saltsjö-Boo

Behöver du hjälp med trädfällning i Saltsjö-Boo? 

Vi erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi gör allt från vanliga enklare trädfällningar, till avancerade sektionsfällningar, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. 

Vi har över ett decenniums erfarenhet av trädfällning på Saltsjö-Boo. Just därför får du alltid både säker och kunnig hjälp med din trädfällning av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder på Saltsjö-Boo.

Begär en kostnadsfri offert idag!

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning Saltsjö-Boo

I Saltsjö-Boo, där det natursköna landskapet erbjuder en fridfull tillvaro, är professionell trädfällning en tjänst av yttersta vikt för att bevara områdets unika atmosfär samtidigt som vi skyddar både människor och deras egendom.

Vår affärsverksamhet fokuserar på att erbjuda expertkunskap inom trädfällning, med ett starkt engagemang för professionalism, effektivitet och säkerhet. Vi lägger stor vikt vid att skydda den lokala miljön och att säkerställa att alla åtgärder genomförs med största omsorg om Saltsjö-Boos unika natur.

Våra tjänster i Saltsjö-Boo

Vi tillhandahåller en omfattande portfölj av trädfällningstjänster skräddarsydda för Saltsjö-Boos specifika krav, från grundläggande fällningar till mer komplexa uppdrag som kräver specialiserade tekniker. Vårt erbjudande omfattar:

Enklare trädfällning: Perfekt för mindre och lättåtkomliga träd som kan fällas utan risk för skador på omgivningen.

Avancerad trädfällning: Vi tillämpar metoder som sektionsfällning för att säkert hantera fällning av större träd, vilket minskar risken för skador på angränsande byggnader och naturområden.

Riggning av grenar och stammar: Detta är av särskild betydelse i Saltsjö-Boos ibland tätt bebyggda och svårtillgängliga områden, där vi omsorgsfullt hanterar nedtagningen av grenar och stamdelar för att förhindra skador.

Stubbfräsning, flisning och borttransport: Efter att trädfällningen är slutförd ser vi till att området återställs till ett rent och snyggt skick genom att erbjuda stubbfräsning, flisning och borttransport av trädrester.

Tomtrensning och avverkning inför nybyggnation: Vi bistår med att förbereda din tomt i Saltsjö-Boo för byggprojekt genom att ta bort träd och undervegetation, vilket skapar en säker och ren arbetsyta.

arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Varför välja oss för trädfällning i Saltsjö-Boo?

 • Specialistkompetens:
  Vårt team är sammansatt av certifierade arborister och trädfällningsspecialister som besitter en djup förståelse för Saltsjö-Boos unika miljö.

 • Prioritering av säkerhet:
  Vi lägger stor vikt vid säkerheten i vårt arbete, för våra kunder och deras egendom, och ser till att allt utförs med högsta möjliga säkerhetsstandard.

 • Engagemang för miljön:
  Vi är helhjärtat dedikerade till att bevara Saltsjö-Boos naturliga skönhet och dess rika ekosystem genom att minimera vår påverkan på miljön.

 • Effektiv och snabb service:
  Din tid är värdefull för oss, och därför strävar vi efter att genomföra våra uppdrag både effektivt och snabbt, utan att för den sakens skull tumma på kvaliteten.

 • Kostnadseffektivitet:
  Vårt mål är att erbjuda högkvalitativa tjänster till konkurrenskraftiga priser, för att säkerställa att du får valuta för pengarna.

  I Saltsjö-Boo, där den storslagna naturen och trädens hälsa är av yttersta vikt, strävar vi efter att leverera tjänster som inte bara skyddar och bevarar säkerheten och välbefinnandet för områdets invånare, utan även bidrar till att skydda och vårda denna exceptionella miljö för framtiden. Kontakta oss idag för att diskutera dina trädfällningsbehov i Saltsjö-Boo och upptäck varför vi är ditt främsta val för projektet.

Säker trädfällning i Saltsjö-Boo

Vi skräddarsyr alltid våra arbetsmetoder för att matcha varje trädets unika position, storlek och tillstånd, säkerställande en säker och effektiv trädfällning i Saltsjö-Boo.

Grundläggande Trädfällning

För träd som är lätt att nå, befinner sig i bra skick och har en tydlig riktning för fällning, föredrar vi att använda oss av direktfällning direkt från marknivå, även känt som markfällning. Denna metod är den mest raka och effektiva för trädfällning eftersom den eliminerar behovet av klättring och omfattande förberedelser.

Fördjupad Trädfällning

När ett träd fortfarande kan tas ner i sin helhet men kräver mer omfattande förberedelser eller utrustning, tar vi till en fördjupad trädfällningsteknik. Det kan innebära användandet av verktyg som fällriktare, vinschar eller säkerhetsrep. Denna metod passar väl för träd som lutar kraftigt åt ett oönskat håll, befinner sig i dåligt skick, eller när det finns andra utmanande omständigheter. I sådana fall kan det krävas en blandning av olika verktyg och säkerhetssystem för att garantera en säker trädfällningsprocess.

Klätterbaserad Trädfällning

För de träd som inte kan fällas som en hel enhet erbjuder vi klätterbaserad trädfällning. Våra certifierade arborister och trädfällningsexperter använder klätterutrustning, rep och andra redskap för att klättra i trädet och sedan metodiskt ta ner det, bit för bit. Om det finns tillräckligt med plats under trädet, kan grenar och delar släppas ner direkt. I fall där större precision krävs, tillgriper vi oss av mer avancerade tekniker som att sänka ner delar med rep eller användning av linbanor, särskilt i närvaro av känsliga strukturer eller växtlighet.

Våra avancerade metoder för trädfällning kräver djupgående kunskap, år av erfarenhet och tillgång till professionell utrustning, vilket vårt team av erfarna arborister och trädfällare i Saltsjö-Boo besitter. Säkerheten för både människor och den omgivande miljön är alltid vår högsta prioritet, samtidigt som vi strävar efter att genomföra vårt arbete på ett effektivt sätt med minimal störning.

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar i Saltsjö-Boo för trädfällningen har både ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt utbildning:
Att säkerställa att en trädfällare har rätt utbildningar och certifikat är essentiellt, inte bara för säkerhetens skull utan också eftersom försäkringar inte täcker skador om arbetet utförs av någon utan korrekta kvalifikationer. Det innebär att utan rätt certifiering, som motorsågskörkort och elsäkerhetsutbildning (ESA) med mera, riskerar du att stå utan ekonomiskt skydd vid eventuella olyckor eller skador.

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning i Saltsjö-Boo

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster på Saltsjö-Boo, Orminge, Velamsund, Kummelnäs, Ormingelandet, Boo, Gustavsvik, Lännersta, Björknäs. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:

Värmdö:


Nacka:


Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö
arborist i skogen

Trädfällning - ett farligt yrke

Trädfällning är en farlig verksamhet som kan orsaka allvarliga skador eller till och med dödsfall om den inte utförs på ett säkert sätt.

Arbetsmiljöverket har identifierat trädfällning som en av de farligaste yrkena i Sverige, och det finns många faktorer som kan göra trädfällning farligt:

 • Fallskador: Trädfällare arbetar ofta på hög höjd och kan utsättas för risker som fall från träd, stegar eller arbetsplattformar.

 • Risk för att trädet faller fel: Träd som är på felaktigt sätt fällda kan falla åt fel håll, vilket kan orsaka skador på egendom, människor eller andra träd.

 • Skador från nedfallande grenar: Trädfällare kan skadas av grenar som faller från trädet eller som de tar bort under trädbeskärning.

 • Risk för att fastna i trädet: Trädfällare kan fastna mellan grenar eller under trädstammar och riskera att kläm- och krosskador.

För att minimera risken för olyckor är det viktigt att anlita en professionell arborist eller trädfällare med rätt utbildning, certifieringar och erfarenhet. Med rätt utbildning och erfarenhet kommer trädfällaren/arboristen att ha den nödvändiga utrustningen och kunskapen för att utföra trädfällning på ett säkert sätt, och de kommer också att ha lämplig försäkring för att täcka eventuella skador eller olyckor som kan inträffa.

Offert på trädfällning på Saltsjö-Boo

Så när du har träd du behöver fälla eller beskära på Saltsjö-Boo och behöver anlita en professionell arborist eller trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Ofta kan vi ge en ungefärlig offert direkt på telefon eller genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas eller beskäras samt området runt omkring dem.

Vid svårare trädfällning inspekterar vi oftast på plats innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt.

Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@arborister.se , eller på telefon 0700-73 73 74.

Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag.

arborister bil flismaskin

Tjänster vi erbjuder i Saltsjö-Boo