Stubbfräsning

Säker och snabb stubbfräsning

Vi har lång erfarenhet av stubbfräsning och har fräst bort 10 000–tals stubbar. Stora och små stubbar, häckar och mycket mer. Så om ni vill bli av med era stubbar hjälper vi er därför gärna med stubbfräsningen, till konkurrenskraftiga priser.

Dessutom gör rut-avdraget stubbfräsningen upp till
50% billigare!

Spara 50% med rutavdrag

Behöver ni hjälp med stubbfräsning? Inga problem!

Alla stubbar är välkomna, stora som små. Vi utför stubbfräsning åt privatpersoner, företag, föreningar, organisationer och även andra trädfällare och stubbfräsare.

Eftersom vi fräser i hela Stockholm kan vi oftast utföra er stubbfräsning väldigt snabbt.

Ring oss på 0700-73 73 74, eller fyll i formuläret här på sidan!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell stubbfräsning

Fullt försäkrade

Fasta priser

PRISER PÅ STUBBFRÄSNING

Vi lämnar alltid fast pris på er stubbfräsning innan vi sätter igång stubbfräsen. 

Både för er trygghet men också för vårt rykte. Ingen ska vara orolig att få en obehaglig överraskning utan ni vet alltid vad er stubbfräsning kommer att kosta i förväg. Tack vare det har vi under alla våra verksamma år vad jag vet aldrig lämnat en enda kund missnöjd. Därför känner vi oss trygga att ni också skulle bli nöjda om ni anlitade oss för er stubbfräsning i Stockholmsområdet.

Prisindikation för stubbar

Våra priser börjar från 1250 kr inkl moms efter RUT-avdrag. Exakt pris får lättast genom att ni kontaktar oss på telefon eller genom vårt formulär. Om ni har fler stubbar som ska fräsas ger det lägre pris per stubbe. Vill grannen kanske också ha bort någon stubbe? Snacka ihop er och samkör så kan vi ge er bästa möjliga pris på stubbfräsningen. 

Priset för stubbfräsningen beräknas med hjälp av en rad faktorer:
 • Geografiska läget för stubbfräsningen

 • Vilken stubbfräs som används till stubbfräsningen

 • Antal stubbar vi ska fräsa bort

 • Stubbarnas diameter & vilket fräsdjup ni önskar. (Normal stubbfräsning innebär ca 10-20 cm djupt. Det räcker gott för en god jordmån och ett bra slutligt resultat.)

När stubbfräsningen är klar och stubben är fräst är det enda som återstår endast en hög med flis och jord samt en grop. Det är bara att fylla gropen med jord och så nytt gräs eller rulla ut gräs.

Stubbfräsning av stor stubbe
Stubbfräsning närbild

Hur fungerar stubbfräsning?

En stubbfräs är en maskin som man smidigt kan fräsa ner stubbar till flis utan större påverkan på omkringliggande mark. Stubbfräsen har ett stort kraftigt hjul med tänder på som snurrar otroligt snabbt. Fräshjulet sveper horisontellt över stubben och sänks gradvis under tiden man fräser. Med hjälp av maskinen slår man alltså sönder stubben i mindre bitar eller flis som det kallas.

Innan stubbfräsningen gjorde entré brukade stubbarna grävas upp stubbar för hand, vilket var ett ytterst tidskrävande projekt, eller med grävmaskin med stora markskador som följd på stora delar av tomten. Med en stubbfräs kan man vanligtvis fräsa bort en stor stubbe på under en timme med precision på bara några få centimeter.

Nackdelar med att gräva bort stubbar

Det är inte så många som vet att man kan ta bort stubbarna genom stubbfräsning utan det är fortfarande vanligt att en grävfirma gräver bort stubbarna. För det första blir hålet mycket större än vid fräsning. Då även mindre rötter kan slita upp stora ytor av gräsmattan och skada ledningar och dylikt. Den andra nackdelen är att man även måste frakta bort den stora uppgrävda stubben som utan problem kan väga över flera ton. Det kostar såklart mycket pengar. Ofta mer än vad hela stubbfräsningen kostar.

Minimal åverkan med frästa stubbar

Allt detta slipper ni med stubbfräsning. Med stubbfräsningen fräser man bara så djupt och brett som det behövs. Kvar blir ett mindre hål som man enkelt kan fylla med jord och slänga på gräsfrön på för att få gräsmatta.

Fliset som blir kvar efter stubbfräsningen kan du med fördel kompostera eller använda som täckning i rabatterna.

Stubbfräsningen i 7 enkla steg:

Hur komplicerat är det att anlita stubbfräsning egentligen? Svaret är att det inte alls är svårt. En utförlig beskrivning av förloppet från tanke till resultat kan du se här. 

 1. Du begär en kostnadsfri offert på stubbfräsningen.
 2. Vi lämnar offert och när du godkänner offerten bokar vi in din fräsning.
 3. Vi kommer ut till tomten och lastar av stubbfräsen.
 4. Ett stubbfrässtaket ställs vid behov ut så att flisorna inte sprätter iväg på hus och bilar.
 5. Vi fräser stubben lugnt och metodiskt utan att skada din egendom eller stubbfräsen.
 6. I slutet återstår endast en hög med flis efter stubbfräsningen.
 7. Kvar blir ett hål med flis, redo för dig att exempelvis lägga jord och gräsfrö på.

Om du har frågor gällande dina stubbar eller stubbfräsningen så tveka inte att kontakta oss för en offert.

Stubbfräsning, detaljbild

KARRIÄR - JOBBA HOS OSS?

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö och Nacka.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell stubbfräsning med rut-avdrag

När du behöver hjälp med att fräsa dina stubbar har du som privatperson möjlighet att nyttja rutavdrag för tjänsten. Det är väldigt förmånligt ekonomiskt sett då du får 50% på arbetskostnaden på stubbfräsningen.Rutavdraget har införts av regeringen för hushållsnära tjänster och maximalt 75 000 kr per person och år kan nyttjas i rutavdrag. Det innebär en stor besparing för den som behöver göra olika rut- eller rottjänster.

När du anlitar oss för stubbfräsning utför vi arbetetoch fakturerar dig efter slutförande enligt offerten. Rutavdraget på 50% utav arbetskostnaden dras direkt på fakturan och vi som företag sköter all administration med Skatteverket gällande din ansökan.

När ditt rutavdrag blivit godkänt hos skatteverket betalar skatteverket ut rutavdraget till oss och skickar ett underlag till dig som visa hur mycket som betalats ut för att du ska ha full insyn.

Ditt avdrag på stubbfräsningen kan också nekas av Skatteverket. Det beror då vanligtvis på att man nått upp till taket för rutavdrag det året. För mer information om rutavdrag hos Skatteverket, läs här.

Stubbfräsning med en stubbfräs
Stubbfräsning stor stubbe

Vanliga frågor om stubbfräsning:

Priset på stubbar varierar beroende på storlek och markförhållanden. Som fingervisning kan man säga att priset startar från 1250 kr inkl moms efter rut-avdrag för en stubbe som är max 70 i marknivå.  För exakt pris, be oss om en kostnadsfri offert. 

Stubbfräsningen är rut-avdragsgill. Det innebär att man får 50% på arbetskostnaden. Det gäller dock inte för maskinkostnad och framkörningen som Skatteverket kräver debiteras utan avdrag. 

Fräsning av stubbar går att utföra året runt. Det är dock svårare och sliter mer på maskinen om det är tjäle och svårare att se om det är mycket snö. 

Djupet på stubbfräsningen är vanligtvis ca 10 cm under marknivå. Det räcker gott om man till exempel ska ha gräsmatta över eller annat. Undantaget är om man ska plantera nytt på precis samma ställe. Då krävs det att man går djupare med stubbfräsen vilket kostar lite extra både då det är mer att fräsa men också för att det är mer sten långt ner bland rötterna. 

Vi har varit med länge och har stor erfarenhet, en professionell maskinpark med flera olika stubbfräsmaskiner för att kunna möta alla utmaningar. Dessutom erbjuder vi alltid gratis offert, fast pris innan arbetet och 50% rabatt med rut-avdraget. 

En del av de platser vi erbjuder stubbfräsning på: