Trädfällning i Nacka

Behöver du hjälp med trädfällning i Nacka?

Vi på Arborister.se är experter på all trädfällning och har professionella och erfarna trädfällare och arborister. Vi hjälper dig med allt från fällning av enstaka träd till hundratals träd och avancerad sektionsfällning, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård.

Du får alltid både säker, snabb och kunnig hjälp av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd med din trädfällning som alla våra andra kunder här i Nacka.

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning i Nacka

I Nacka, där den grönskande naturen möter stadslivet, är behovet av professionell trädfällning både viktigt och nödvändigt för att bibehålla en balans mellan urban expansion och bevarandet av vår vackra natur. Vårt företag erbjuder expertis inom trädfällning, med en betoning på professionalism, hastighet och säkerhet. Vi förstår vikten av att skydda både människor och egendom samt att främja en hälsosam miljö för träd och växtlighet.

Våra tjänster i Nacka

Vi erbjuder en omfattande rad av tjänster som täcker alla aspekter av trädfällning, från enklare uppgifter till mer avancerade tekniker såsom sektionsfällning och riggning av grenar, för att säkert hantera även de mest utmanande projekten. Våra tjänster inkluderar:

 • Enklare trädfällning: För träd som kan fällas i ett stycke utan risk för omgivningen.
 • Avancerad trädfällning: För större och mer komplexa projekt använder vi avancerade tekniker som sektionsfällning. Detta innebär att trädet fälls i delar för att minimera riskerna för skador på omgivande byggnader, infrastruktur och vegetation.
 • Riggning av grenar och stammar: När träd behöver tas ner i tättbebyggda områden eller där det finns risk för skada på underliggande egendom, använder vi oss av riggningstekniker för att kontrollerat kunna styra var grenar och stamdelar landar.
 • Stubbfräsning och borttransport: Efter fällning erbjuder vi även tjänster som stubbfräsning för att ta bort stubbar samt borttransport av trädrester, vilket lämnar området rent och snyggt.
 • Tomtrensning och avverkning inför nybyggnation: Förbered din tomt i Nacka för framtida byggprojekt med vår omfattande tomtrensning och avverkningstjänst. Vi tar hand om allt från borttagning av träd och undervegetation, vilket skapar en ren och säker arbetsyta för din nybyggnation. Vår erfarenhet inom tomtrensning och avverkning säkerställer att arbetet utförs snabbt säker och kostnadseffektivt, vilket ger en perfekt grund för ditt byggprojekt i Nacka.
 

Varför Välja Oss?

 • Expertkunskap: Vårt team består av erfarna och certifierade arborister och trädfällare som förstår träds biologi och de bästa metoderna för säker trädfällning.
 • Säkerhetsåtgärder: Vi prioriterar säkerheten för både personal och kunder. Vårt arbete utförs med strikta säkerhetsprotokoll för att förebygga olyckor och skador.
 • Miljömedvetenhet: Vi är engagerade i att skydda miljön och ser till att vår trädfällning utförs med minimal påverkan på ekosystemet.
 • Snabb och effektiv service: Vi förstår vikten av din tid och strävar efter att genomföra våra uppdrag både effektivt och inom utsatt tidsram.
 • Prisvärt: Vi erbjuder högkvalitativa tjänster till prisvärd kostnad, vilket ger ett stort värde för våra kunder.


I Nacka, där naturen och samhället möts, är det vår mission att erbjuda tjänster som inte bara skyddar och bevarar den naturliga skönheten utan också säkerställer säkerheten och välbefinnandet för alla invånare. Kontakta oss idag för att diskutera dina trädfällningsbehov och låt oss visa varför vi är det självklara valet för professionell, snabb och säker trädfällning i Nacka.

arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Kunniga arborister hjälper dig med trädfällning i Nacka

Att anlita en professionell arborist för trädfällning i Nacka är ett klokt val för fastighetsägare och trädgårdsentusiaster. Nacka, med sin vackra natur och gröna områden, har många träd som behöver vårdas och ibland tas om hand på ett säkert sätt.

Våra trädfällare i Nacka har lokal kunskap om trädarter och växtförhållanden i området. Vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar för trädfällning och beskärning som passar ditt behov och bevarar den naturliga skönheten. Dessutom har vi alltid rätt utrustning och följer de lokala bestämmelserna och säkerhetsstandarderna för att säkerställa att trädfällningen sker smidigt och utan risker. Vi kan naturligtvis även hjälpa till med bortforsling efter utfört jobb, om det skulle behövas. 

Oavsett om du behöver ta bort ett dött träd som hotar din egendom eller om du vill forma trädgården med skicklig beskärning, kan våra professionella trädfällare i Nacka hjälpa dig att uppnå dina mål medan du bevarar trädens skönhet och bidrar till en tryggare och mer hälsosam utomhusmiljö.

Hur lång tid tar trädfällningen?

Enkla trädfällningar kan slutföras på ett par timmar, medan mer komplexa projekt kan ta flera dagar. De viktigaste faktorerna som påverkar tidsåtgången inkluderar trädets storlek, typ och placering. För att få en mer exakt uppfattning om hur lång tid trädfällningen kommer att ta i ditt fall så är det alltid bäst om vi kan få en bild av projektet i förväg. 

Nyttja RUT-avdraget vid beställning av trädfällning

När du anlitar en arborist i Nacka för tjänster, som trädbeskärning eller trädfällning, har du möjlighet att utnyttja RUT-avdraget. Det innebär att en del av arbetskostnaden kan dras av på din faktura, vilket resulterar i lägre kostnader för dig. Detta är en förmån som är enkel att använda och kan göra professionella trädvårdstjänster mer prisvärda.

Varför oss?
 • Expertkunskap: Vårt team består av erfarna och certifierade arborister och trädfällare som förstår träds biologi och de bästa metoderna för säker trädfällning.
 • Säkerhetsåtgärder: Vi prioriterar säkerheten för både personal och kunder. Vårt arbete utförs med strikta säkerhetsprotokoll för att förebygga olyckor och skador.
 • Miljömedvetenhet: Vi är engagerade i att skydda miljön och ser till att vår trädfällning utförs med minimal påverkan på ekosystemet.
 • Snabb och effektiv service: Vi förstår vikten av din tid och strävar efter att genomföra våra uppdrag både effektivt och inom utsatt tidsram.
 • Prisvärt: Vi erbjuder högkvalitativa tjänster till prisvärd kostnad, vilket ger ett stort värde för våra kunder.

I Nacka, där naturen och samhället möts, är det vår mission att erbjuda tjänster som inte bara skyddar och bevarar den naturliga skönheten utan också säkerställer säkerheten och välbefinnandet för alla invånare. 

Kontakta oss idag för att diskutera dina trädfällningsbehov och låt oss visa varför vi är det självklara valet för professionell, snabb och säker trädfällning i Nacka.

Försäkrad trädfällning i Nacka

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar i Nacka för din trädfällning har både ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt trädvård:
Att få rätt sorts trädvård utförd på dina träd kan spara dig stora summor pengar. Träd som sköts om är inte bara vackrare utan och kan öka värdet på din fastighet, medan vanskötsel av träden istället kan orsaka dig direkta skador på din fastighet och egendom eller i värsta fall på människor.

Trädbeskärning eller trädfällning, speciellt utav större träd, kan ofta vara både farligt och dyrt. Det kräver därför i nästan alla fall hjälp av professionella arborister och trädfällare. Vi har lång erfarenhet och har jobbar professionellt i över ett decennium. 

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö och i Nacka.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning i Nacka

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster i Nacka. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:


Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö
Arborist utför trädvård

Risker med trädfällning i Nacka

Trädfällning i Nacka, precis som i andra områden, innebär en rad risker som kräver noggrann övervägning och professionellt genomförande för att minimera faror. Nackas särskilda geografi, tätbebyggelse och närheten till både naturområden och urbana miljöer för med sig specifika utmaningar:

1. Nära byggnader

I Nacka finns en blandning av bostadsområden och kommersiella fastigheter ofta omgivna av träd. Risken för skador på byggnader, staket, kraftledningar och andra strukturer är betydande när träd fälls, särskilt om arbetet inte utförs med rätt teknik och utrustning.

2. Tätbebyggda och trafikerade områden

Arbete i tätbebyggda eller trafikerade områden ökar risken för olyckor, där fallande grenar eller träd kan skada fordon, orsaka trafikstörningar eller i värsta fall leda till personskador. Säkerhetszoner och noggrann planering är avgörande för att undvika sådana incidenter.

3. Varierande terräng

Nackas terräng kan vara utmanande med sina kuperade områden och bergiga partier. Arbete på ojämn mark ökar risken för fallolyckor och gör det svårare att kontrollera fällda träd och grenars riktning.

4. Miljöpåverkan

Att inte ta hänsyn till miljön vid trädfällning kan leda till onödig skada på omgivande vegetation och djurliv. Det är viktigt att arbeta på ett sätt som bevarar den biologiska mångfalden och följer lokala miljöbestämmelser.

5. Tillstånd och regelverk

I Nacka, som i resten av Sverige, krävs ofta tillstånd för trädfällning, särskilt när det gäller större träd eller arbete i närheten av skyddade områden. Att inte följa dessa regler kan resultera i böter och juridiska problem.

6. Otillräcklig erfarenhet och utrustning

Att försöka fälla träd utan rätt kunskap, erfarenhet och utrustning är en av de största riskerna. Detta kan leda till okontrollerade fällningar som skadar egendom, människor och miljön.

För att hantera dessa risker under trädfällning i Nacka krävs ett professionellt tillvägagångssätt med noggrann planering, rätt utrustning och tekniker, samt kunskap om lokala förhållanden och lagstiftning. Att anlita erfarna och certifierade arborister eller trädfällningsexperter i Nacka är avgörande för att säkerställa att arbetet utförs säkert och ansvarsfullt.

Offert på trädfällning i Nacka

Så när du har träd du behöver fälla eller beskära i Nacka och behöver anlita en professionell arborist eller trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Ofta kan vi ge en ungefärlig offert genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas eller beskäras samt området runt omkring dem.

Vid svårare eller större trädfällning inspekterar vi oftast på plats innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt.

Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@arborister.se , eller på telefon 0700-73 73 74.

Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag.

arborister bil flismaskin

Tjänster vi erbjuder i Nacka