Trädfällning på Saltsjöbaden

Behöver du hjälp med trädfällning på Saltsjöbaden? 

Vi erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi gör allt från vanliga enklare trädfällningar, till avancerade sektionsfällningar, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. 

Vi har över ett decenniums erfarenhet av trädfällning på Saltsjöbaden. Just därför får du alltid både säker och kunnig hjälp med din trädfällning av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder på Saltsjöbaden.

Begär en kostnadsfri offert idag!

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning Saltsjöbaden

I Saltsjöbaden, där den natursköna omgivningen och lugnet från den omkringliggande skärgården samlas, erbjuder vi professionell, snabb och säker trädfällning anpassad till varje unikt uppdrag. Vårt lokala team av erfarna arborister och trädfällare förstår vikten av att bevara Saltsjöbadens unika naturmiljö samtidigt som vi tillhandahåller nödvändiga tjänster för att skydda fastigheter och människors säkerhet.

Våra tjänster

Enklare trädfällning: Perfekt för dig som behöver fälla träd som är lättillgängliga och inte kräver komplicerade förberedelser. Vi utför dessa arbeten med precision och omsorg, för att säkerställa att din egendom och närliggande områden förblir oförändrade.

Avancerad trädfällning: För de mer utmanande projekten, där trädens placering och skick kräver noggrann planering och specialiserade tekniker, är våra arborister experter på sektionsfällning och riggning. Sektionsfällning innebär att trädet fälls i delar, vilket är idealiskt när utrymmet är begränsat eller när trädet utgör en risk för omgivningen. Riggning av grenar används för att kontrollerat sänka ner delar av trädet, vilket minimerar risken för skador på byggnader, andra träd och undervegetation.

Tomtfällning och avverkning inför nybyggnation: Planerar du att bygga nytt i Saltsjöbaden? Vi erbjuder omfattande tjänster för tomtfällning och avverkning för att förbereda din fastighet för kommande byggprojekt. Vårt team ser till att arbetet utförs effektivt och med minimal miljöpåverkan, så att du kan påbörja ditt byggprojekt på en ren och säker tomt.

arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Varför välja oss för trädfällning i Saltsjöbaden?

  • Lokala experter: Som en del av Saltsjöbaden-gemenskapen har vi en djup förståelse för lokala förhållanden och miljökrav. Detta gör oss unikt lämpade att hantera just dina trädfällningsbehov.

  • Säkerhet i fokus: Din och vår personal säkerhet samt skyddet av din egendom står alltid i centrum av vårt arbete. Vi följer strikta säkerhetsprotokoll och använder den senaste utrustningen för att säkerställa en trygg arbetsmiljö.

  • Snabb och effektiv service: Vi vet att din tid är värdefull. Därför strävar vi efter att utföra alla uppdrag på ett effektivt sätt, utan att kompromissa med kvaliteten på vårt arbete.

    För alla dina behov av trädfällning i Saltsjöbaden, vare sig det gäller enklare uppdrag eller mer komplexa projekt, är vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss idag för en konsultation och låt oss ta hand om dina träd med professionalism, snabbhet och säkerhet.

Säker och försäkrad trädfällning i Saltsjöbaden

Vårt angreppssätt anpassas alltid efter varje enskilt träd i Saltsjöbaden, med hänsyn till dess läge, storlek och kondition för att säkerställa en trygg och effektiv trädfällning.

Vanlig trädfällning

När träd är enkla att komma åt, befinner sig i bra skick och har en tydlig riktning för fällningen, utför vi standard trädfällning direkt från marken, även kallat markfällning. Detta förfarande är det mest raka och effektiva sättet att fälla träd på, eftersom det eliminerar behovet av klättring och omfattande förberedelser.

Avancerad trädfällning i Saltsjöbaden

För träd som fortfarande kan tas ner helt men kräver mer intrikata förberedelser eller utrustning, använder vi oss av fördjupad trädfällning. Det kan inkludera tekniker som att använda fällriktare, vinschar eller rep för att säkra processen. Denna metod passar för träd som lutar markant åt ett oönskat håll, är i dåligt skick, eller när andra komplexa faktorer spelar in. Här kan det behövas en kombination av olika verktyg och säkerhetsmekanismer för att garantera en säker fällning.

Klättrande trädfällning i Saltsjöbaden

För träd som inte lämpar sig för att fällas i en del erbjuder vi klätterfällning. Våra certifierade arborister och trädfällningsspecialister använder klätterutrustning, rep, och andra redskap för att klättra i trädet och sedan metodiskt ta ner det stycke för stycke. Om det finns gott om plats under trädet, kan grenar och segment släppas fritt. I situationer där högre precision är nödvändig, använder vi oss av avancerade tekniker som att sänka ner delar med rep eller att använda sig av linbanor, speciellt när det finns ömtåliga konstruktioner eller växtlighet i närheten.

Dessa avancerade metoder för trädfällning kräver djupgående expertis, år av erfarenhet och tillgång till professionell utrustning, vilket vårt lag av skickliga arborister och trädfällare i Saltsjöbaden är väl försedda med. Säkerheten för både människor och omgivningen är alltid vår främsta prioritet, samtidigt som vi siktar på att utföra våra uppdrag effektivt med minimal påverkan.

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar i Saltsjöbaden för trädfällningen har både ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt utbildning:
Att säkerställa att en trädfällare har rätt utbildningar och certifikat är essentiellt, inte bara för säkerhetens skull utan också eftersom försäkringar inte täcker skador om arbetet utförs av någon utan korrekta kvalifikationer. Det innebär att utan rätt certifiering, som motorsågskörkort och elsäkerhetsutbildning (ESA) med mera, riskerar du att stå utan ekonomiskt skydd vid eventuella olyckor eller skador.

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning i Saltsjöbaden

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster i Saltsjöbaden, Fisksätra, Neglinge, Solsidan, Älgö. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:

Värmdö:


Nacka:


Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö

Tjänster vi erbjuder på Värmdö