Stubbfräsning i Nacka

Säker och snabb stubbfräsning

Vi har lång erfarenhet av stubbfräsning och har fräst bort 10 000–tals stubbar. Stora och små stubbar, häckar och mycket mer. Så om ni vill bli av med era stubbar hjälper vi er därför gärna med stubbfräsningen, till konkurrenskraftiga priser.

Dessutom gör rut-avdraget stubbfräsningen upp till
50% billigare!

Spara 50% med rutavdrag

Behöver ni hjälp med stubbfräsning i Nacka? Inga problem!

Alla stubbar är välkomna, stora som små. Vi utför stubbfräsning åt privatpersoner, företag, föreningar, organisationer och även andra trädfällare och stubbfräsare.

Eftersom vi fräser i hela Stockholm kan vi oftast utföra er stubbfräsning väldigt snabbt.

Ring oss på 0700-73 73 74, eller fyll i formuläret här på sidan!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell stubbfräsning

Fullt försäkrade

Fasta priser

PRISER PÅ STUBBFRÄSNING I NACKA

När ni väljer oss för stubbfräsning i Nacka, erbjuder vi er alltid ett fast pris innan vi påbörjar vårt arbete. Detta förfarande säkerställer er trygghet och bidrar till att vi bibehåller vårt utmärkta rykte. Vårt mål är att undanröja eventuella överraskningar genom att ge er en tydlig bild av kostnaden för tjänsten redan från start. Vår långa erfarenhet och höga kundnöjdhet ger oss förtroendet att ni också kommer att vara fullt nöjda med vårt arbete inom stubbfräsning här i Nacka.

Prisindikation för stubbar i Nacka

I Nacka startar priserna för våra stubbfräsningstjänster från 1250 kr, inklusive moms, med beaktande av RUT-avdraget. För att erhålla en exakt prisuppgift, uppmanar vi er att antingen ringa oss direkt eller använda vårt onlineformulär för kontakt. Om ni behöver fräsa bort flera stubbar, kan vi erbjuda rabatter som minskar kostnaden per stubbe. Om ni dessutom arrangerar med era grannar att genomföra stubbfräsning vid samma tillfälle, kan vi ge er ett ännu fördelaktigare pris.

Priset för stubbfräsningen beräknas med hjälp av en rad faktorer:

Faktorer som påverkar priset för stubbfräsning i Nacka inkluderar:

 • Geografiskt läge: Specifikt var i Nacka tjänsten ska utföras.
 • Val av stubbfräs: Typen av maskin som väljs för uppdraget.
 • Antal stubbar: Det totala antalet stubbar som behöver tas bort.
 • Stubbarnas storlek och önskat fräsdjup: Vi brukar fräsa stubbar till ett djup på 10-20 cm, vilket är adekvat för att skapa god jordmån och ett estetiskt tilltalande resultat.

 

Efter avslutad stubbfräsning återstår en mix av flis och jord där stubben tidigare satt. Det enda ni behöver göra är att fylla igen hålet med jord och antingen så nytt gräs eller placera ut en ny rulle med gräsmatta.

För effektiv och bekymmersfri stubbfräsning i Nacka, tveka inte att höra av er till oss. Vi är här för att assistera er i arbetet med att skapa en jämn och välkomnande trädgård, fri från oönskade stubbar.

Stubbfräsning av stor stubbe
Stubbfräsning närbild

Hur fungerar stubbfräsning i Nacka?

En stubbfräs är en maskin som man smidigt kan fräsa ner stubbar till flis utan större påverkan på omkringliggande mark. Stubbfräsen har ett stort kraftigt hjul med tänder på som snurrar otroligt snabbt. Fräshjulet sveper horisontellt över stubben och sänks gradvis under tiden man fräser. Med hjälp av maskinen slår man alltså sönder stubben i mindre bitar eller flis som det kallas.

Innan stubbfräsningen gjorde entré brukade stubbarna grävas upp stubbar för hand, vilket var ett ytterst tidskrävande projekt, eller med grävmaskin med stora markskador som följd på stora delar av tomten. Med en stubbfräs kan man vanligtvis fräsa bort en stor stubbe på under en timme med precision på bara några få centimeter.

Fördelar med stubbfräsning jämfört med uppgrävning

När det gäller borttagning av stubbar i trädgården, står man ofta inför valet mellan att gräva upp dem eller att använda sig av stubbfräsning. Många känner inte till fördelarna med stubbfräsning, vilket leder till att en del fortfarande föredrar att anlita grävföretag för att gräva bort stubbarna. Denna metod kan dock innebära flera nackdelar.

Nackdelar med att gräva bort stubbar

 • Större Hål: Uppgrävning av en stubbe resulterar i ett större hål jämfört med stubbfräsning, eftersom även små rötter kan rycka upp stora delar av gräsmattan och riskera att skada underjordiska ledningar.
 • Skador på Trädgården: Omfattande grävarbeten kan orsaka skador på närliggande växter och den övergripande trädgårdsdesignen.
 • Kostnader för Transport och Avfallshantering: Den uppgrävda stubben, som potentiellt kan väga flera ton, behöver transporteras bort. Detta innebär ytterligare kostnader som ofta överstiger kostnaden för stubbfräsning.

Fördelar med stubbfräsning

Stubbfräsning erbjuder en effektiv och skonsam metod för borttagning av stubbar, med flera tydliga fördelar:

 • Minimal Åverkan: Fräsningen är lokaliserad till stubbens omedelbara närhet, vilket minskar skador på gräsmattan och eliminerar risken för skador på underjordiska ledningar.
 • Enkel Återställning: Det mindre hålet som uppstår efter stubbfräsning kan lätt fyllas med jord, och gräsfrön kan sås för att återställa gräsmattans utseende på kort tid.
 • Miljövänligt: Det flis som genereras kan användas i trädgården, antingen genom att komposteras eller användas som täckmaterial i planteringar, vilket främjar en hållbar trädgårdsskötsel.

 

För de som bor i Nacka och söker en effektiv, skonsam och miljövänlig metod för att ta bort stubbar från trädgården, är stubbfräsning en utmärkt lösning. Inte bara är det mer kostnadseffektivt jämfört med traditionell uppryckning, men det bidrar även till en mer hållbar trädgårdshantering.

Stubbfräsningen i Nacka i 7 enkla steg:

Hur komplicerat är det att anlita stubbfräsning i Nacka egentligen? Svaret är att det inte alls är svårt. En utförlig beskrivning av förloppet från tanke till resultat kan du se här. 

 1. Du begär en kostnadsfri offert på stubbfräsningen.
 2. Vi lämnar offert och när du godkänner offerten bokar vi in din fräsning.
 3. Vi kommer ut till tomten och lastar av stubbfräsen.
 4. Ett stubbfrässtaket ställs vid behov ut så att flisorna inte sprätter iväg på hus och bilar.
 5. Vi fräser stubben lugnt och metodiskt utan att skada din egendom eller stubbfräsen.
 6. I slutet återstår endast en hög med flis efter stubbfräsningen.
 7. Kvar blir ett hål med flis, redo för dig att exempelvis lägga jord och gräsfrö på.

 

Om du har frågor gällande dina stubbar eller stubbfräsningen så tveka inte att kontakta oss för en offert.

Stubbfräsning, detaljbild

KARRIÄR - JOBBA HOS OSS?

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö och Nacka.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell stubbfräsning med rut-avdrag

När du behöver hjälp med att fräsa dina stubbar har du som privatperson möjlighet att nyttja rutavdrag för tjänsten. Det är väldigt förmånligt ekonomiskt sett då du får 50% på arbetskostnaden på stubbfräsningen.Rutavdraget har införts av regeringen för hushållsnära tjänster och maximalt 75 000 kr per person och år kan nyttjas i rutavdrag. Det innebär en stor besparing för den som behöver göra olika rut- eller rottjänster.

När du anlitar oss för stubbfräsning utför vi arbetet och fakturerar dig efter slutförande enligt offerten. Rutavdraget på 50% utav arbetskostnaden dras direkt på fakturan och vi som företag sköter all administration med Skatteverket gällande din ansökan.

När ditt rutavdrag blivit godkänt hos skatteverket betalar skatteverket ut rutavdraget till oss och skickar ett underlag till dig som visa hur mycket som betalats ut för att du ska ha full insyn.

Ditt avdrag på stubbfräsningen kan också nekas av Skatteverket. Det beror då vanligtvis på att man nått upp till taket för rutavdrag det året. För mer information om rutavdrag hos Skatteverket, läs här.

Stubbfräsning med en stubbfräs
Stubbfräsning stor stubbe

Vanliga frågor om stubbfräsning i Nacka:

Priset på stubbar varierar beroende på storlek och markförhållanden. Som fingervisning kan man säga att priset för stubbfräsning i Nacka startar från 1250 kr inkl moms efter rut-avdrag för en stubbe som är max 70 i marknivå.  För exakt pris, be oss om en kostnadsfri offert. 

Stubbfräsningen är rut-avdragsgill. Det innebär att man får 50% på arbetskostnaden. Det gäller dock inte för maskinkostnad och framkörningen som Skatteverket kräver debiteras utan avdrag. 

Fräsning av stubbar går att utföra året runt. Det är dock svårare och sliter mer på maskinen om det är tjäle och svårare att se om det är mycket snö. 

Djupet på stubbfräsningen är vanligtvis ca 10 cm under marknivå. Det räcker gott om man till exempel ska ha gräsmatta över eller annat. Undantaget är om man ska plantera nytt på precis samma ställe. Då krävs det att man går djupare med stubbfräsen vilket kostar lite extra både då det är mer att fräsa men också för att det är mer sten långt ner bland rötterna. 

Vi har varit med länge och har stor erfarenhet, en professionell maskinpark med flera olika stubbfräsmaskiner för att kunna möta alla utmaningar. Dessutom erbjuder vi alltid gratis offert, fast pris innan arbetet och 50% rabatt med rut-avdraget. 

En del av de platser vi erbjuder stubbfräsning på: