Stubbfräsning Gustavsberg

Säker & snabb stubbfräsning i Gustavsberg

Vi har lång erfarenhet av stubbfräsning i Gustavsberg och har fräst bort 10 000–tals stubbar. Stora och små stubbar, häckar och mycket mer. Så om ni vill bli av med era stubbar hjälper vi er därför gärna med stubbfräsningen, till konkurrenskraftiga priser.

Dessutom gör rut-avdraget stubbfräsningen upp till
50% billigare!

Spara 50% med rutavdrag

Behöver ni hjälp med stubbfräsning? Inga problem!

Alla stubbar är välkomna, stora som små. Vi utför stubbfräsning åt privatpersoner, företag, föreningar, organisationer och även andra trädfällare och stubbfräsare.

Eftersom vi fräser i hela Stockholm kan vi oftast utföra er stubbfräsning väldigt snabbt.

Ring oss på 0700-73 73 74, eller fyll i formuläret här på sidan!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell stubbfräsning

Fullt försäkrade

Fasta priser

PRISER PÅ STUBBFRÄSNING I GUSTAVSBERG

Hos oss får ni alltid ett fast pris på er stubbfräsning i Gustavsberg innan vi börjar arbetet.
Detta tillvägagångssätt garanterar både er trygghet och upprätthåller vårt goda rykte. Vi vill undvika alla former av otrevliga överraskningar, så ni vet exakt vad kostnaden för stubbfräsningen blir i förväg. Vår erfarenhet och kundnöjdhet genom åren stärker oss i vår övertygelse att även ni kommer att bli helt nöjda med våra tjänster.

Prisindikation för stubbar i Gustavsberg

Startpriset för våra tjänster ligger på 1250 kr inklusive moms, efter det att RUT-avdraget har tillämpats. För att få ett precist prisförslag rekommenderar vi att ni kontaktar oss direkt via telefon eller fyller i vårt kontaktformulär. Om ni har flera stubbar som behöver tas bort erbjuder vi en mängdrabatt, vilket sänker priset per stubbe. Dessutom, om ni koordinerar med era grannar och bokar flera uppdrag samtidigt, kan vi erbjuda er ännu bättre priser.

Priset för stubbfräsningen beräknas med hjälp av en rad faktorer:
 • Geografiskt läge: Var i Gustavsberg arbetet ska utföras.
 • Val av stubbfräs: Vilken maskin som används för jobbet.
 • Antal stubbar: Hur många stubbar som ska tas bort.
 • Stubbarnas storlek och önskat fräsdjup: Normalt fräser vi stubbar 10-20 cm djupt, vilket är tillräckligt för att skapa en bra jordmån och ett fint slutresultat.

 

När vi är klara med stubbfräsningen återstår endast en blandning av flis och jord samt en grop där stubben varit. Det enda ni behöver göra är att fylla igen gropen med jord och antingen så nytt gräs eller lägga ut en gräsmatta.

För professionell och problemfri stubbfräsning i Gustavsberg, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa er att få en slät och inbjudande trädgård, fri från oönskade stubbar.

Stubbfräsning av stor stubbe
Stubbfräsning närbild

Hur fungerar stubbfräsning i Gustavsberg?

En stubbfräs är en maskin som man smidigt kan fräsa ner stubbar till flis utan större påverkan på omkringliggande mark. Stubbfräsen har ett stort kraftigt hjul med tänder på som snurrar otroligt snabbt. Fräshjulet sveper horisontellt över stubben och sänks gradvis under tiden man fräser. Med hjälp av maskinen slår man alltså sönder stubben i mindre bitar eller flis som det kallas.

Innan stubbfräsningen gjorde entré brukade stubbarna grävas upp stubbar för hand, vilket var ett ytterst tidskrävande projekt, eller med grävmaskin med stora markskador som följd på stora delar av tomten. Med en stubbfräs kan man vanligtvis fräsa bort en stor stubbe på under en timme med precision på bara några få centimeter.

Fördelar med stubbfräsning i Gustavsberg

När det kommer till att ta bort stubbar från trädgården, finns det två huvudmetoder: att gräva upp dem eller att använda stubbfräsning. Många är inte medvetna om stubbfräsning som ett alternativ, och därför väljer en del fortfarande att anlita en grävfirma för att gräva bort stubbarna. Detta kan dock medföra flera nackdelar.

Nackdelar med att gräva bort stubbarna

 • Större Hål: Att gräva bort en stubbe skapar ett betydligt större hål än vad som blir efter en stubbfräsning. Detta beror på att även mindre rötter kan dra med sig stora delar av gräsmattan och potentiellt skada underjordiska ledningar.
 • Skada på Trädgården: Den omfattande grävningen kan skada omkringliggande vegetation och landskapsdesign.
 • Transport och Avfallshantering: Den uppgrävda stubben, som kan väga flera ton, måste transporteras bort. Detta medför extra kostnader, ofta högre än kostnaden för själva stubbfräsningen.

Fördelar med stubbfräsning

Stubbfräsning erbjuder en effektiv och mindre invasiv lösning för att ta bort stubbar, med flera tydliga fördelar:

 • Minimal Åverkan: Fräsningen begränsas till stubbens omedelbara område, vilket minimerar skadan på gräsmattan och undviker att störa underjordiska ledningar.
 • Lätt Återställning: Det mindre hålet som blir efter stubbfräsningen kan enkelt fyllas med jord, varefter gräsfrön kan sås för att snabbt återställa gräsmattans utseende.
 • Miljövänligt: Det flis som blir kvar från fräsningen kan återanvändas i trädgården, antingen genom kompostering eller som täckmaterial i rabatter, vilket bidrar till en hållbar trädgårdsskötsel.

 

För boende i Gustavsberg som önskar en effektiv och skonsam metod för att ta bort trädgårdens stubbar, erbjuder stubbfräsning en idealisk lösning. Inte bara sparar det tid och pengar jämfört med traditionell uppryckning, men det främjar också en mer hållbar och miljövänlig trädgårdshantering.

Stubbfräsningen i Gustavsberg i 7 enkla steg:

Hur komplicerat är det att anlita stubbfräsning i Gustavsberg egentligen? Svaret är att det inte alls är svårt. En utförlig beskrivning av förloppet från tanke till resultat kan du se här. 

 1. Du begär en kostnadsfri offert på stubbfräsningen.
 2. Vi lämnar offert och när du godkänner offerten bokar vi in din fräsning.
 3. Vi kommer ut till tomten och lastar av stubbfräsen.
 4. Ett stubbfrässtaket ställs vid behov ut så att flisorna inte sprätter iväg på hus och bilar.
 5. Vi fräser stubben lugnt och metodiskt utan att skada din egendom eller stubbfräsen.
 6. I slutet återstår endast en hög med flis efter stubbfräsningen.
 7. Kvar blir ett hål med flis, redo för dig att exempelvis lägga jord och gräsfrö på.

Om du har frågor gällande dina stubbar eller stubbfräsningen så tveka inte att kontakta oss för en offert.

Stubbfräsning, detaljbild

KARRIÄR - JOBBA HOS OSS?

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö och Nacka.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell stubbfräsning med rut-avdrag

När du behöver hjälp med att fräsa dina stubbar har du som privatperson möjlighet att nyttja rutavdrag för tjänsten. Det är väldigt förmånligt ekonomiskt sett då du får 50% på arbetskostnaden på stubbfräsningen.Rutavdraget har införts av regeringen för hushållsnära tjänster och maximalt 75 000 kr per person och år kan nyttjas i rutavdrag. Det innebär en stor besparing för den som behöver göra olika rut- eller rottjänster.

När du anlitar oss för stubbfräsning utför vi arbetet och fakturerar dig efter slutförande enligt offerten. Rutavdraget på 50% utav arbetskostnaden dras direkt på fakturan och vi som företag sköter all administration med Skatteverket gällande din ansökan.

När ditt rutavdrag blivit godkänt hos skatteverket betalar skatteverket ut rutavdraget till oss och skickar ett underlag till dig som visa hur mycket som betalats ut för att du ska ha full insyn.

Ditt avdrag på stubbfräsningen kan också nekas av Skatteverket. Det beror då vanligtvis på att man nått upp till taket för rutavdrag det året. För mer information om rutavdrag hos Skatteverket, läs här.

Stubbfräsning med en stubbfräs
Stubbfräsning stor stubbe

Vanliga frågor om stubbfräsning i Gustavsberg:

Priset på stubbar varierar beroende på storlek och markförhållanden. Som fingervisning kan man säga att priset för stubbfräsning i Värmdö startar från 1250 kr inkl moms efter rut-avdrag för en stubbe som är max 70 i marknivå.  För exakt pris, be oss om en kostnadsfri offert. 

Stubbfräsningen är rut-avdragsgill. Det innebär att man får 50% på arbetskostnaden. Det gäller dock inte för maskinkostnad och framkörningen som Skatteverket kräver debiteras utan avdrag. 

Fräsning av stubbar går att utföra året runt. Det är dock svårare och sliter mer på maskinen om det är tjäle och svårare att se om det är mycket snö. 

Djupet på stubbfräsningen är vanligtvis ca 10 cm under marknivå. Det räcker gott om man till exempel ska ha gräsmatta över eller annat. Undantaget är om man ska plantera nytt på precis samma ställe. Då krävs det att man går djupare med stubbfräsen vilket kostar lite extra både då det är mer att fräsa men också för att det är mer sten långt ner bland rötterna. 

Vi har varit med länge och har stor erfarenhet, en professionell maskinpark med flera olika stubbfräsmaskiner för att kunna möta alla utmaningar. Dessutom erbjuder vi alltid gratis offert, fast pris innan arbetet och 50% rabatt med rut-avdraget. 

En del av de platser vi erbjuder stubbfräsning på: