Trädfällning i Gustavsberg

Behöver du hjälp med trädfällning i Gustavsberg? 

Vi erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi gör allt från vanliga enklare trädfällningar, till avancerade sektionsfällningar, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. Vi fäller från enstaka till hundratals träd. 

Vi har över ett decenniums erfarenhet av trädfällning på Gustavsberg. Just därför får du alltid både säker och kunnig hjälp med din trädfällning av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder på Gustavsberg.

Begär en kostnadsfri offert idag!

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning Gustavsberg

I Gustavsberg, där den storslagna skärgårdsnaturen möter det lokala samhällslivet, är professionell trädfällning en avgörande tjänst för att upprätthålla en harmonisk samexistens mellan den växande befolkningen och bevarandet av den unika naturmiljön. Vårt företag erbjuder expertis inom trädfällning, med fokus på professionalism, effektivitet och säkerhet. Vi erkänner vikten av att skydda både människor och egendom samtidigt som vi främjar en hälsosam miljö för träd och växtlighet.

Våra tjänster i Gustavsberg

Vi tillhandahåller ett brett utbud av tjänster som adresserar alla aspekter av trädfällning, från grundläggande uppgifter till mer avancerade metoder som sektionsfällning och riggning, för att på ett säkert sätt hantera även de mest komplexa projekten. Våra tjänster inkluderar:

 • Enkel trädfällning: För träd som säkert kan fällas i ett stycke utan att riskera omgivningen.
 • Avancerad trädfällning: För större och mer komplicerade projekt där vi använder oss av avancerade tekniker som sektionsfällning. Detta innebär att trädet fälls i sektioner för att minska risken för skador på närliggande byggnader, infrastruktur och växtlighet.
 • Riggning av grenar och stammar: I tätbebyggda områden eller där det finns risk för skador på underliggande egendom använder vi riggningstekniker för att kontrollerat dirigera var grenar och stamdelar landar.
 • Stubbfräsning och borttransport: Efter fällningen erbjuder vi även tjänster som stubbfräsning för att eliminera stubbar och borttransport av trädrester, vilket lämnar området rent och ordnat.
 • Tomtrensning och avverkning inför nybyggnation: Förbered din tomt i Gustavsberg för framtida byggprojekt med vår omfattande service för tomtrensning och avverkning. Vi tar hand om allt från borttagande av träd till undervegetation, vilket skapar en ren och säker arbetsyta för din nybyggnation. Vår erfarenhet garanterar att arbetet utförs snabbt, säkert och kostnadseffektivt, vilket ger en ideal bas för ditt byggprojekt i Gustavsberg.
arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Varför välja oss för trädfällning i Gustavsberg?

 • Expertkunskap: Vårt team består av erfarna och certifierade arborister och trädfällare som förstår sig på träds biologi och de mest effektiva metoderna för säker trädfällning.
 • Säkerhetsåtgärder: Säkerheten för både vår personal och kunder är prioriterad. Vårt arbete utförs med strikta säkerhetsprotokoll för att förebygga olyckor och skador.
 • Miljömedvetenhet: Vi är engagerade i att skydda miljön och arbetar för att vår trädfällning ska ha minimal påverkan på ekosystemet.
 • Snabb och effektiv service: Vi värderar din tid och är inriktade på att utföra våra uppdrag effektivt och inom avtalad tidsram.
 • Prisvärt: Våra tjänster erbjuds till ett konkurrenskraftigt pris, vilket ger våra kunder ett stort värde.

 

I Gustavsberg, där skärgårdens naturskönhet och samhällslivet flätas samman, strävar vi efter att erbjuda tjänster som skyddar och bevarar den naturliga skönheten samtidigt som vi säkerställer trygghet och välbefinnande för alla invånare. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov av trädfällning och upptäck varför vi är det självklara valet för professionell, snabb och säker trädfällning i Gustavsberg.

Säker trädfällning i Gustavsberg

Vi skräddarsyr alltid vår tillvägagångssätt baserat på trädets position, storlek och kondition för att försäkra en säker och effektiv trädfällning.

Markfällning, trädfällning

För träd som är lättåtkomliga, i bra skick och med en tydlig fällningsriktning, använder vi oss av direktfällning från marken, också kallad markfällning. Detta är den mest raka metoden för trädfällning eftersom det inte kräver någon klättring eller specifika förberedelser.

Avancerad trädfällning i Gustavsberg

När ett träd fortfarande kan fällas i sin helhet men behöver mer omfattande förberedelser eller hjälpmedel, tillgriper vi avancerad trädfällning. Det kan innebära användning av fällkilar, vinschar eller rep för säkring. Denna metod passar för träd som lutar kraftigt åt ett oönskat håll, är i dåligt skick, eller när andra komplicerade faktorer föreligger. I dessa situationer kan en kombination av olika hjälpmedel och säkerhetssystem vara nödvändiga för att garantera en säker trädfällning.

Klättrande trädfällning i Gustavsberg

För träd som inte kan fällas i ett enda stycke erbjuder vi klättrande trädfällning. Våra certifierade arborister och trädfällare använder klätterutrustning, rep och andra hjälpmedel för att klättra upp i trädet och fälla det sektion för sektion. Om det finns tillräckligt med utrymme runt trädet, kan grenar och delar släppas direkt ner. I situationer där mer precision krävs, kan vi tillgripa avancerade tekniker som att firar ner delar eller använda linbanor, särskilt när det finns känsliga strukturer eller växtlighet i närheten.

Dessa avancerade tekniker för trädfällning kräver gedigen kunskap, stor erfarenhet och professionell utrustning – något vårt team av skickliga arborister och trädfällare är väl förberedda med. Säkerheten för både människor och den omgivande miljön i Gustavsberg är alltid vår högsta prioritet, samtidigt som vi siktar på att utföra vårt arbete effektivt och med så lite störning som möjligt.

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar på Gustavsberg för trädfällningen har både ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt utbildning:
Att säkerställa att en trädfällare har rätt utbildningar och certifikat är essentiellt, inte bara för säkerhetens skull utan också eftersom försäkringar inte täcker skador om arbetet utförs av någon utan korrekta kvalifikationer. Det innebär att utan rätt certifiering, som motorsågskörkort och elsäkerhetsutbildning (ESA) med mera, riskerar du att stå utan ekonomiskt skydd vid eventuella olyckor eller skador.

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning i Gustavsberg

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster i Gustavsberg exempelvis i Ekedal, Lagnö, Ösby, Räknäs Betsede, Mörtnäs, Skeppdalsström. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:

Värmdö:


Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö
arborist i skogen

Trädfällning - ett farligt yrke

Trädfällning är en farlig verksamhet som kan orsaka allvarliga skador eller till och med dödsfall om den inte utförs på ett säkert sätt.

Arbetsmiljöverket har identifierat trädfällning som en av de farligaste yrkena i Sverige, och det finns många faktorer som kan göra trädfällning farligt:

 • Fallskador: Trädfällare arbetar ofta på hög höjd och kan utsättas för risker som fall från träd, stegar eller arbetsplattformar.

 • Risk för att trädet faller fel: Träd som är på felaktigt sätt fällda kan falla åt fel håll, vilket kan orsaka skador på egendom, människor eller andra träd.

 • Skador från nedfallande grenar: Trädfällare kan skadas av grenar som faller från trädet eller som de tar bort under trädbeskärning.

 • Risk för att fastna i trädet: Trädfällare kan fastna mellan grenar eller under trädstammar och riskera att kläm- och krosskador.

För att minimera risken för olyckor är det viktigt att anlita en professionell arborist eller trädfällare med rätt utbildning, certifieringar och erfarenhet. Med rätt utbildning och erfarenhet kommer trädfällaren/arboristen att ha den nödvändiga utrustningen och kunskapen för att utföra trädfällning på ett säkert sätt, och de kommer också att ha lämplig försäkring för att täcka eventuella skador eller olyckor som kan inträffa.

Offert på trädfällning i Gustavsberg

Så när du har träd du behöver fälla eller beskära i Gustavsberg och behöver anlita en professionell arborist eller trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Ofta kan vi ge en ungefärlig offert direkt på telefon eller genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas eller beskäras samt området runt omkring dem.

Vid svårare trädfällning inspekterar vi oftast på plats innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt.

Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@arborister.se , eller på telefon 0700-73 73 74.

Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag. 

arborister bil flismaskin

Tjänster vi erbjuder i Gustvsberg