Trädfällning i Stavsnäs

Behöver du hjälp med trädfällning i Stavsnäs? 

Vi erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi gör allt från vanliga enklare trädfällningar, till avancerade sektionsfällningar, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. 

Vi har över ett decenniums erfarenhet av trädfällning. Just därför får du alltid både säker och kunnig hjälp med din trädfällning av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder i Stavsnäs.

Begär en kostnadsfri offert idag!

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning Stavsnäs

I Stavsnäs, där skärgårdens betagande skönhet möter det lokala samhällets behov, är professionell trädfällning avgörande för att bevara områdets unika charm samtidigt som vi skyddar både människor och deras egendom.

Vår verksamhet i Stavsnäs fokuserar på att erbjuda expertis inom trädfällning, där professionalism, effektivitet och säkerhet står i centrum. Vi är djupt engagerade i att bevara den lokala miljön och säkerställa att vårt arbete utförs med den största respekt för Stavsnäs unika natur.

Våra tjänster i Stavsnäs

Vi tillhandahåller ett omfattande utbud av trädfällningstjänster, skräddarsydda för Stavsnäs specifika förhållanden, från grundläggande till mer avancerade projekt som kräver specialiserade tekniker. Vårt tjänsteutbud omfattar:

Enklare Trädfällning
Perfekt för mindre, lättillgängliga träd som kan avlägsnas utan risk för skada på omgivningen.

Avancerad trädfällning
Användning av tekniker som sektionsfällning gör det möjligt för oss att säkert hantera större träd, vilket minimerar risken för skador på omkringliggande byggnader och naturområden. Riggning av grenar och stammar: Särskilt viktigt i Stavsnäs där utrymmen kan vara begränsade och tillgången svår. Vi hanterar noggrant nedtagningen av grenar och stamdelar för att undvika skador.

Stubbfräsning, flisning och borttransport
Vi ser till att ditt område blir rent och snyggt genom att erbjuda stubbfräsning och avlägsnande av trädrester efter avslutad trädfällning.

Tomtrensning och avverkning inför nybyggnation
Vår service inkluderar att förbereda din tomt i Stavsnäs för framtida byggprojekt genom effektiv borttagning av träd och undervegetation, vilket skapar en säker och ren arbetsyta för ditt byggprojekt.

arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Varför välja oss för trädfällning i Stavsnäs?

 • Expertkunskap: Vårt team består av erfarna arborister och trädfällningsspecialister som besitter gedigen kunskap om Stavsnäs unika förhållanden.

 • Säkerhetsåtgärder: Vi prioriterar säkerheten i allt vi gör, för att skydda både våra kunder och deras egendom under arbetsprocessen.

 • Miljömedvetenhet: Vårt engagemang för miljön är starkt, och vi arbetar målmedvetet för att skydda Stavsnäs natursköna landskap och dess biologiska mångfald genom att minimera vår miljöpåverkan.

 • Snabb och effektiv service: Vi förstår vikten av din tid och strävar efter att genomföra alla uppdrag både effektivt och snabbt.

 • Prisvärt: Vi erbjuder våra kvalitetstjänster till konkurrenskraftiga priser, utan att kompromissa med arbetets kvalitet.

  I Stavsnäs, där skärgårdens naturskönhet och trädens hälsa är av yttersta vikt, är vårt mål att tillhandahålla tjänster som inte bara säkerställer invånarnas säkerhet och välbefinnande utan också bidrar till att vårda och skydda denna exceptionella miljö för kommande generationer. Kontakta oss idag för att diskutera dina trädfällningsbehov i Stavsnäs och upplev varför vi är det självklara valet för ditt projekt.

Försäkrad & kvalitetssäkrad trädfällning i Stavsnäs

Vi skräddarsyr alltid vår metod utifrån trädets position, storlek och kondition för att säkerställa en säker och effektiv trädfällning i Stavsnäs.

Vanlig trädfällning
För träd som är lättåtkomliga, i bra skick och med en tydlig fällriktning, föredrar vi att utföra en direktfällning från marken, vilket också kallas för markfällning. Detta är den mest effektiva metoden då det inte kräver någon klättring eller specifika förberedelser. Det är också den vanligaste typen av trädfällning i Stavsnäs. 

Avancerad trädfällning i Stavsnäs
För träd som fortfarande kan fällas i sin helhet men som behöver mer avancerade förberedelser eller hjälpmedel, tillgriper vi avancerad trädfällning. Detta innefattar användandet av fällriktare, vinschar eller säkringsrep. Denna metod är särskilt lämplig för träd med en stark lutning åt ett ogynnsamt håll, dålig kondition, eller när det finns andra utmanande omständigheter. I dessa fall kan det vara nödvändigt att använda en kombination av olika hjälpmedel och säkerhetssystem för att garantera en säker trädfällning.

Klättrande trädfällning i Stavsnäs
När ett träd inte kan tas ned i ett enda stycke erbjuder vi klättrande trädfällning. Våra certifierade arborister och trädfällare använder sig av klätterutrustning såsom klättersele och rep för att klättra upp i trädet och sedan metodiskt fälla det stycke för stycke. Om utrymmet tillåter, kan grenar och delar släppas direkt till marken. För situationer där mer precision behövs, kan vi använda avancerade tekniker som att firar ner delar eller till och med använda linbanor, särskilt när det finns känsliga konstruktioner eller växtlighet i närheten.

Dessa avancerade tekniker för trädfällning kräver omfattande kunskaper, lång erfarenhet och professionell utrustning, vilket vårt team av erfarna arborister och trädfällare har tillgång till. Vi prioriterar alltid säkerheten för både människor och den omgivande miljön i Stavsnäs, samtidigt som vi siktar på att utföra vårt arbete så effektivt och med så lite störning som möjligt.

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar i Stavsnäs för trädfällningen har både ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt utbildning:
Att säkerställa att en trädfällare har rätt utbildningar och certifikat är essentiellt, inte bara för säkerhetens skull utan också eftersom försäkringar inte täcker skador om arbetet utförs av någon utan korrekta kvalifikationer. Det innebär att utan rätt certifiering, som motorsågskörkort och elsäkerhetsutbildning (ESA) med mera, riskerar du att stå utan ekonomiskt skydd vid eventuella olyckor eller skador.

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning i Stavsnäs

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster i Stavsnäs, Hölö, Storskogen, Stavsnäs sommarhamn, Barnvik, Fridenområdet Malma med mera. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:

Värmdö:


Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö
arborist i skogen

Trädfällning - ett farligt yrke

Trädfällning är en farlig verksamhet som kan orsaka allvarliga skador eller till och med dödsfall om den inte utförs på ett säkert sätt.

Arbetsmiljöverket har identifierat trädfällning som en av de farligaste yrkena i Sverige, och det finns många faktorer som kan göra trädfällning farligt:

 • Fallskador: Trädfällare arbetar ofta på hög höjd och kan utsättas för risker som fall från träd, stegar eller arbetsplattformar.

 • Risk för att trädet faller fel: Träd som är på felaktigt sätt fällda kan falla åt fel håll, vilket kan orsaka skador på egendom, människor eller andra träd.

 • Skador från nedfallande grenar: Trädfällare kan skadas av grenar som faller från trädet eller som de tar bort under trädbeskärning.

 • Risk för att fastna i trädet: Trädfällare kan fastna mellan grenar eller under trädstammar och riskera att kläm- och krosskador.

För att minimera risken för olyckor är det viktigt att anlita en professionell arborist eller trädfällare med rätt utbildning, certifieringar och erfarenhet. Med rätt utbildning och erfarenhet kommer trädfällaren/arboristen att ha den nödvändiga utrustningen och kunskapen för att utföra trädfällning på ett säkert sätt, och de kommer också att ha lämplig försäkring för att täcka eventuella skador eller olyckor som kan inträffa.

Offert på trädfällning i Stavsnäs

Så när du har träd du behöver fälla eller beskära på Stavsnäs och behöver anlita en professionell arborist eller trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Ofta kan vi ge en ungefärlig offert direkt på telefon eller genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas eller beskäras samt området runt omkring dem.

Vid svårare trädfällning inspekterar vi oftast på plats innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt.

Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@arborister.se , eller på telefon 0700-73 73 74.

Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag.

arborister bil flismaskin

Tjänster vi erbjuder i Stavsnäs