Trädfällning på Djurö

Behöver du hjälp med trädfällning på Djurö? 

Vi erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi gör allt från vanliga enklare trädfällningar, till avancerade sektionsfällningar, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. 

Vi har över ett decenniums erfarenhet av trädfällning på Djurö. Just därför får du alltid både säker och kunnig hjälp med din trädfällning av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder på Djurö.

Begär en kostnadsfri offert idag!

Spara 50% med rutavdrag

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädfällning

Fullt försäkrade

Fasta priser

Trädfällning Djurö

På Djurö, där skärgårdens natursköna landskap inbjuder till lugn och ro, är professionell trädfällning en tjänst av stor vikt för att bevara öns unika karaktär samtidigt som vi skyddar både människor och deras egendom. 

Vår verksamhet är inriktad på att tillhandahålla expertis inom trädfällning, med fokus på professionalism, effektivitet och säkerhet. Vi förstår vikten av att värna om den lokala miljön och att säkerställa att alla insatser görs med största möjliga hänsyn till Djurös unika ekosystem.

Våra tjänster på Djurö

Vi erbjuder ett brett utbud av trädfällningstjänster anpassade för Djurös särskilda behov, från standardfällningar till mer komplexa insatser som kräver avancerade tekniker. Vårt utbud inkluderar:

 • Enklare trädfällning: Idealisk för mindre och mer åtkomliga träd som kan tas ner utan att riskera skada på omgivningen.
 • Avancerad trädfällning: Vi använder oss av tekniker såsom sektionsfällning för att på ett säkert sätt hantera fällning av större träd, vilket minimerar risken för skador på närliggande byggnader och naturområden.
 • Riggning av grenar och stammar: Speciellt viktigt i Djurös ibland tättbebyggda och svårtillgängliga områden, där vi noggrant kontrollerar nedtagningen av grenar och stamdelar för att undvika skador.
 • Stubbfräsning, flisning och borttransport: Efter avslutad trädfällning ser vi till att området blir rent och snyggt genom att erbjuda stubbfräsning och bortforsling av trädrester.
 • Tomtrensning och avverkning inför nybyggnation: Vi hjälper till att förbereda din tomt på Djurö för byggprojekt genom att avlägsna träd och undervegetation, vilket skapar en säker och ren arbetsyta.
arborister planerar trädfällning
klättrande arborist utför trädvård

Varför välja oss för trädfällning på Djurö?

 • Expertkunskap: Vårt team består av kvalificerade arborister och trädfällningsexperter med djupgående förståelse för lokala förhållanden.
 • Säkerhetsåtgärder: Säkerheten för vårt arbete, våra kunder och deras egendom står alltid i främsta rummet.
 • Miljömedvetenhet: Vi är starkt engagerade i att skydda Djurös naturliga skönhet och biologiska mångfald genom att minimera vår miljöpåverkan.
 • Snabb och effektiv service: Vi värderar din tid högt och arbetar för att slutföra varje uppdrag på ett effektivt och tidseffektivt sätt.
 • Prisvärt: Vi strävar efter att erbjuda våra tjänster till konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten på vårt arbete.

 

På Djurö, där skärgårdens skönhet och trädens välbefinnande går hand i hand, är vårt mål att erbjuda tjänster som inte bara upprätthåller säkerheten och välbefinnandet för öns invånare, utan också bidrar till att bevara och skydda denna unika miljö för framtida generationer. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov av trädfällning på Djurö och upptäck varför vi är det bästa valet för ditt projekt.

Säker och försäkrad trädfällning på Djurö

Vi anpassar alltid vår metod baserat på trädets placering, storlek och skick för att garantera en säker och effektiv trädfällning.

Vanlig trädfällning

För träd som är lättillgängliga, i gott skick och med en klar fällriktning, använder vi direktfällning från marken, även känd som markfällning. Detta är den mest effektiva metoden för trädfällning då det inte krävs någon klättring eller särskilda förberedelser.

Avancerad trädfällning på Djurö

När ett träd fortfarande kan fällas helt men kräver mer avancerade förberedelser eller hjälpmedel, tillämpar vi avancerad trädfällning. Detta kan inkludera användning av fällriktare, vinsch eller rep för säkring. Denna metod är lämplig för träd med en kraftig lutning i en oönskad riktning, dåligt skick, eller när det finns andra komplicerande faktorer. I dessa fall kan en kombination av olika hjälpmedel och säkerhetssystem behövas för att säkerställa att trädfällningen utförs på ett säkert sätt.

Klättrande trädfällning på Djurö

För träd som inte kan fällas i ett stycke erbjuder vi klättrande trädfällning. Våra arborister och trädfällare använder klättersele, rep och andra hjälpmedel för att klättra upp i trädet och sedan fälla det bit för bit. När det finns tillräckligt med utrymme under trädet, kan grenar och bitar släppas direkt ned. I situationer där det krävs mer precision, kan vi använda oss av avancerade metoder såsom att firar ner delar eller använda linbanor, speciellt när det finns känsliga strukturer eller vegetation i närheten.

Dessa avancerade trädfällningstekniker kräver omfattande kunskap, lång erfarenhet och professionell utrustning, vilket vårt team av skickliga arborister och trädfällare är fullt utrustade med. Vår prioritet är alltid säkerheten för både människor och den omgivande miljön på Djurö, samtidigt som vi strävar efter att utföra vårt arbete effektivt och med minsta möjliga störning.

Försäkring:
Du bör alltid försäkra dig att den du anlitar på Djurö för trädfällningen har både ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring så att inte du drabbas om något mot förmodan skulle gå fel. Tänk alltså på att inte bara stirra dig blind på exempelvis priset. Det kan bli extremt kostsamt i slutändan om man anlitar en oförsäkrad arborist eller trädfällare.

Rätt utbildning:
Att säkerställa att en trädfällare har rätt utbildningar och certifikat är essentiellt, inte bara för säkerhetens skull utan också eftersom försäkringar inte täcker skador om arbetet utförs av någon utan korrekta kvalifikationer. Det innebär att utan rätt certifiering, som motorsågskörkort och elsäkerhetsutbildning (ESA) med mera, riskerar du att stå utan ekonomiskt skydd vid eventuella olyckor eller skador.

arborist sågar efter trädfällning
REFERENSER
Vi har erfarna trädfällare och arborister och sätter alltid säkerhet och effektivitet i första rummet vilket gynnar dig som kund. Vi är experter på all trädfällning, beskärning, trädvård och stubbfräsning. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.
VILL DU VETA MER OM OSS?
Läs mer om oss, våra medarbetare och våra arbetssätt. Se hur vi arbetar och hur allt startade. Du kan även se mer om certifieringar och kvalitetsstämplar och mycket annat.

KARRIÄR INOM TRÄDFÄLLNING

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Professionell trädfällning på Djurö

Arborister.se kan hjälpa dig med alla typer av arboristtjänster på Djurö, Vindö, Överby, Bodatorp, Sollenkroka och Abborrkroken. Allt från enklare trädfällning, sektionsfällningavancerad trädfällningträdbeskärning och trädvård till stubbfräsning, rådgivning och plantering.

Av våra arborister får du alltid både säker och kunnig hjälp med all trädfällning och vi vet att du kommer att bli nöjd med vårt arbete.

Vi är fullt försäkrade hos IF och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för ditt trädfällningsarbete.

Vårt primära arbetsområde är Värmdö och Nacka. Vi erbjuder där följande tjänster:

Värmdö:


Fyll i en förfrågan så kontaktar en av våra arborister dig med en kostnadsfri offert!

Du kan även nå oss på 0700-73 73 74 eller info@arborister.se.

Trädfällning Värmdö
arborist i skogen

Trädfällning - ett farligt yrke

Trädfällning är en farlig verksamhet som kan orsaka allvarliga skador eller till och med dödsfall om den inte utförs på ett säkert sätt.

Arbetsmiljöverket har identifierat trädfällning som en av de farligaste yrkena i Sverige, och det finns många faktorer som kan göra trädfällning farligt:

 • Fallskador: Trädfällare arbetar ofta på hög höjd och kan utsättas för risker som fall från träd, stegar eller arbetsplattformar.

 • Risk för att trädet faller fel: Träd som är på felaktigt sätt fällda kan falla åt fel håll, vilket kan orsaka skador på egendom, människor eller andra träd.

 • Skador från nedfallande grenar: Trädfällare kan skadas av grenar som faller från trädet eller som de tar bort under trädbeskärning.

 • Risk för att fastna i trädet: Trädfällare kan fastna mellan grenar eller under trädstammar och riskera att kläm- och krosskador.

För att minimera risken för olyckor är det viktigt att anlita en professionell arborist eller trädfällare med rätt utbildning, certifieringar och erfarenhet. Med rätt utbildning och erfarenhet kommer trädfällaren/arboristen att ha den nödvändiga utrustningen och kunskapen för att utföra trädfällning på ett säkert sätt, och de kommer också att ha lämplig försäkring för att täcka eventuella skador eller olyckor som kan inträffa.

Offert på trädfällning på Djurö

Så när du har träd du behöver fälla eller beskära på Djuröoch behöver anlita en professionell arborist eller trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Ofta kan vi ge en ungefärlig offert direkt på telefon eller genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas eller beskäras samt området runt omkring dem.

Vid svårare trädfällning inspekterar vi oftast på plats innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt.

Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@arborister.se , eller på telefon 0700-73 73 74.

Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag.

arborister bil flismaskin

Tjänster vi erbjuder på Värmdö