Trädvård Djurö

Säker och snabb trädvård på Djurö

Vi är arborister och specialister på all typ av trädvård på Djurö och har lång erfarenhet av vård och skötsel av träd och utför allt från enklare beskärning av små och stora träd till avancerad vård av träd, trädbeskärning och trädfällning i bebyggda områden. 

Vi erbjuder också flisning och bortforsling av allt ris och alla träd, beskärning, stubbfräsning och trädgårdstjänster som exempelvis häckklippning. 

Våra certifierade arborister är proffs och är utbildade av Säker Skog, Arboristskolan eller andra ackrediterade utbildare. 

Spara 50% med rutavdrag

Vi är även medlemmar/certifierade inom Svenska Arboristförbundet, Svenska Trädföreningen och ISA (International Society of Arboriculture). Du kan alltså känna dig helt trygg när du anlitar oss för din trädvårdsbehov. 

Självklart är vi även fullt försäkrade hos IF. 

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra arborister dig för en kostnadsfri offert!

Fyll i en förfrågan för kostnadsfri offert!
Bifoga eventuella bilder
Certifieringar & medlemskap
medlemskap arborist trädfällning
certifiering arborist trädfällning

Professionell trädvård

Fullt försäkrade

Trädvård till fasta priser

Professionell trädvård på Djurö

På Arborister.se är vi stolta över att erbjuda specialiserade trädvårdstjänster till privatpersoner, företag och organisationer över hela Djurö.

Vårt team av erfarna arborister är utrustade med den senaste kunskapen och tekniken för att hantera allt från de mest grundläggande till de mest komplexa trädvårdsprojekten.

Oavsett storleken på ditt uppdrag, från enstaka trädbeskärningar till omfattande trädvårdsprogram, är vi här för att hjälpa till.

Utbildade trädvårdsproffs på Djurö

Våra arborister har genomgått omfattande utbildning och är certifierade inom flera områden, inklusive motorsågskörkort, avancerade klättringstekniker, samt medlemskap och certifieringar från välansedda organisationer som International Society of Arboriculture (ISA) och European Tree Worker (ETW).

Vi är också stolta medlemmar i Sveriges Arboristförbund och Svenska Trädföreningen, vilket understryker vårt åtagande att följa branschens bästa praxis och ständigt förbättra våra tjänster.

Vi förstår vikten av att bevara Djurös unika natursköna miljö och strävar efter att erbjuda hållbara lösningar som gynnar både trädens hälsa och den lokala miljön. Vårt mål är att säkerställa att dina träd växer starka och hälsosamma, samtidigt som vi skyddar din fastighet och säkerhet.

 

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert på ditt trädvårdsuppdrag i Djurö.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig för att förvalta och förbättra din utomhusmiljö med professionell och omsorgsfull trädvård.

Våra tjänster på Djurö inom trädvård:

Vi utför en rad tjänster inom trädvård och beskärning. Här kan du se ett urval av dem. 

• Beskärning
• Kronstabilisering
• Rötsondering
• Konsultering
• Trädbesiktning
• Återplantering

klättrande arborist utför trädvård
Arborist utför trädvård

Varför trädvård på Djurö?

Träd på Djurö är avgörande för den lokala ekologin, erbjuder skönhet och komfort för dess invånare och besökare. De producerar syre, skapar skugga under de varma sommardagarna, renar luften och främjar biologisk mångfald. Deras betydelse sträcker sig bortom det miljömässiga till att även omfatta det estetiska och kulturella, vilket gör det viktigt att vårda dem med expertis och omsorg.

På Djurö, med sin särpräglade natur och närhet till vatten, är professionell trädvård inte bara en fråga om underhåll utan även om säkerhet och bevarande av öns unika karaktär. Vårt team av erfarna arborister är utrustade med kunskapen och verktygen för att utföra denna uppgift på bästa möjliga sätt.

Olika tekniker för trädvård på Djurö 

För att anpassa oss till Djurös unika miljö och behoven hos dess trädpopulation, använder vi en rad olika tekniker:

  1. Föryngringsbeskärning: Livsviktig för äldre träd, hjälper denna metod att återställa vitalitet och främja ny tillväxt.

  2. Kronreducering: Viktig för att minska risken för skador orsakade av kraftiga vindar, vilket är särskilt relevant på en ö som Djurö.

  3. Formbeskärning: Framhäver trädens naturliga skönhet och säkerställer att de kompletterar landskapet på Djurö på bästa sätt.

  4. Avlastningsbeskärning: Används för träd i svår terräng eller nära bebyggelse för att förebygga skador.

  5. Hamling: En metod som används med försiktighet för att kontrollera storleken på vissa trädtyper, främst längs vägar och i allmänna utrymmen.

  6. Dödvedsbeskärning: Regelbunden borttagning av döda grenar för att bibehålla trädens hälsa och säkerheten i området.

  7. Toppning: Även om det generellt avråds, är det viktigt att förstå när och varför denna metod bör undvikas.

  8. Selektiv beskärning: Balanserar ljus och skugga, främjar balanserad tillväxt och ett hälsosamt trädlandskap.

  9. Uppstammning: Förbättrar utsikt och skapar utrymme under träd för andra aktiviteter, samtidigt som trädens estetik bevaras.

Genom att tillämpa dessa tekniker, anpassade till Djurös unika förhållanden, säkerställer vi att öns träd och grönområden fortsätter att vara friska och vackra. Det är kritiskt att dessa åtgärder utförs av kunniga arborister som förstår både konsten och vetenskapen bakom effektiv trädvård, för att bevara Djurös naturliga och kulturella arv för framtida generationer.

KARRIÄR HOS OSS?

Vi söker arborist/klättrande trädfällare, trädfällare, markarbetare och trädgårdsarbetare som vill jobba med oss på Värmdö och Nacka.

Vi tar även emot praktikanter, LIA med mera. 

Läs mer

Närbild på arborister

Olika tjänster inom trädvård som vi erbjuder på Djurö: