?>

Professionell trädfällning på Värmdö

Få 50% med RUT-avdrag! Få gratis offert!

Behöver du hjälp med trädfällning på Värmdö? Vi på Arborister.se erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare och arborister. Vi hjälper dig med allt från enklare trädfällningar, till mer avancerad sektionsfällning, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. Du får alltid både säker och kunnig hjälp av oss och vi vet att du kommer att bli lika nöjd som alla våra andra kunder här på Värmdö.

Vi är fullt försäkrade hos IF skadeförsäkringar och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för din trädfällning.

Fyll i en beskrivning av vad du vill ha hjälp med så kontaktar en av våra trädfällningsexperter dig för en kostnadsfri offert!

Click or drag a file to this area to upload.

Säker & trygg trädfällning på Värmdö

Hur fäller våra trädfällare ditt träd på Värmdö?

Beroende på hur ditt träd står, hur stort det är och i vilket skick trädet är så kan det behöva fällas genom olika metoder. Vi använder alltid den säkraste och snabbaste metoden för att kunna fälla just ert träd på ett säkert och effektivt sätt.

Vanlig trädfällning

När trädet står lätt till i bra skick och med en fri fällriktning så kan vi fälla trädet direkt från marken. Såkallad markfällning. Det är det snabbaste sättet att fälla ett träd då ingen klättring eller avancerade förberedelser krävs inför trädfällningen.

Avancerad trädfällning

Avancerad trädfällning eller precisionsfällning används när trädet fortfarande går att fälla helt men med en del mer eller mindre avancerade förberedelser eller hjälpmedel. Det kan exempelvis röra sig om fällriktare, vinsch, säkring med rep med mera. En sådan avancerad trädfällning använder vi när trädet har en kraftig lutning i fel riktning, är i dåligt skick med påtaglig röta eller andra försvårande omständigheter. I särskilt komplicerad trädfällning används ofta flera olika hjälpmedel och säkerhetssystem för att se till att fällningen kan utföras säkert.

Klättrande trädfällning på Värmdö

När ditt träd inte kan fällas helt kan våra arborister klättra upp i trädet med hjälp av klättersele, rep, stegjärn eller andra hjälpmedel. Därefter monterar vi ner hela trädet en gren och en bit i taget. Finns fri yta under trädet kan vi släppa ner grenar och bitar i lagom storlek för att fällningen ska gå så snabbt som möjligt.

Ibland kan det dock behövas att vi firar ner delar, skickar dem längs en linbana eller andra avancerade lösning som endast professionellt utbildade arborister bör försöka sig på. Dessa metoder används när det finns särskilt känslig omgivning runt trädet som exempelvis byggnader, avlopp, ledningar, växthus, staket och alla annat du kan tänka dig.
Dessa mycket avancerade metoder för trädfällning på Värmdö kräver mycket kunskap, lång erfarenhet, och avancerad och säker utrustning, vilka alla våra duktiga arborister har.

Vikten av försäkrade och utbildade trädfällare

När du ska anlita någon för trädfällning är det viktigt att det är en kunnig och utbildad trädfällare eller arborist. Trädfällningen i sig innebär alltid en risk så stora krafter sätts i rörelse. Det innebär att trädfällning kan medföra risk både för
dig själv, andra och även din egen och grannars egendom. Det finns ingen som vill vara med om det mardrömsscenario att något går fel och trädet faller fel när man fäller ett träd och det hamnar på hus, bil eller i värsta fall en person? Det är just därför viktigt att trädfällning utförs av kunniga och utbildade trädfällare och arborister. Det finns idag även krav på utbildning, motorsågskörkort för att få fälla träd.

Viktigt med försäkring vid trädfällning

En ytterligare sak att tänka på är förutom utbildning att den du anlitar för trädfällningen på Värmdö faktiskt har en gällande försäkring om något skulle gå fel. Dels vill du att det finns en gällande försäkring som täcker eventuella skador både på egendom och person. Dels krävs det för att försäkringen faktiskt ska vara giltig att man har korrekt utbildning. I annat fall är det troligt att försäkringsbolaget nekar ersättning vid en skada för att den du anlitat saknat den nödvändiga kompetensen för fälla träd.

Vi är försäkrade hos IF skadeförsäkringar upp till 10 miljoner kr per skada. Vi har dock aldrig behövt nyttja försäkringen då vi alltid jobbar seriöst och säkert med de senaste teknikerna, utrustningen och utbildningen.

Så genom att anlita oss kan du känna dig lugn och trygg medan vi hjälper dig med just din trädfällning på Värmdö.
Vill du även har hjälp med bortforsling, stubbfräsning, beskärning eller något annat så löser vi även det.

Kontakta oss redan idag!

[recensioner]